ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

Δείτε το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ ξεκινά τριήμερη απεργία για να δηλωθεί για ακόμη μια φορά η αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ σε ψήφισμά της καλεί τους σχολικούς συμβούλους να μη λάβουν μέρος στα σεμινάρια αξιολόγησης που θα ξεκινήσουν στις 21/3 και τους ζητά "να μη μετατραπούν σε μηχανισμό επιβολής της πολιτικής Κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΔΝΤ που διώχνει μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία, που υπονομεύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Είναι η στιγμή να διαλέξουν όχθη. Και δεν θα βρίσκονται πάντοτε τα ΜΑΤ για να μπορεί να κρύβεται κάποιος πίσω τους".

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ συγχαίρει του εκπαιδευτικούς για τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωσή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου και τους καλεί να δώσουν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21/3 στις 3 μ.μ. Κύριο αίτημα των ΕΛΜΕ είναι η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:
Την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Πέμπτη 20/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στη 1 μ.μ.

Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 3 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.

Διαβάστε επίσης: Ενημερώθηκε για τις απολύσεις εκπαιδευτικών ο Παπούλιας