ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη αστυνομικών για απάτη με εικονικά τροχαία

Σύλληψη αστυνομικών για απάτη με εικονικά τροχαία

Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω εικονικών τροχαίων ατυχημάτων και υλικών ζημιών σε οχήματα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (27.03.2014) το πρωί, σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο Κρήτης, συνελήφθησαν δεκατρία (13) μέλη του κυκλώματος, όλοι τους ημεδαποί.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 44χρονος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης φανοποιείου και έκθεσης αυτοκινήτων στην Τροιζηνία - και η 37χρονη σύζυγός του, οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς επίσης τέσσερις αστυνομικοί (48χρονος Ανθυπαστυνόμος, δύο Αρχιφύλακες 45 & 48 ετών και 32χρονος Αστυφύλακας) που υπηρετούν σε Αττική, Αίγινα και Κρήτη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα 51χρονη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Πειραιά, δύο δικηγόροι 65 και 35 ετών, 58χρονος πραγματογνώμονας ασφαλιστικών εταιρειών, 54χρονη ασφαλίστρια, 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων και ένα ακόμα άτομο 53 ετών, που λειτουργούσε ως «ψευδομάρτυρας», σε υποθέσεις που αφορούσαν τις απάτες.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και ένας 47χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, καθώς και ένας 45χρονος πραγματογνώμονας.

Σε βάρος όλων των παραπάνω ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων & καταχραστών του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης:

Χημικά και οδομαχίες με ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης