ΕΛΛΑΔΑ

''Μάχες'' στην τάφρο της Λαυρίου

''Μάχες'' στην τάφρο της Λαυρίου
Σοβαρά επεισόδια με τέσσερις τραυματίες στην Κερατέα

Πεδίο μάχης θυμίζει η Κερατέα, όπου εξελίσσονται σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέσσερις τραυματισμοί (τρεις κάτοικοι-ένας αστυνομικός).

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την εκεταμένη χρήση χημικών ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με πετροπόλεμο.

Θύμα επίθεσης έπεσε και ένας εικονολήπτης του Reuters-κατά δήλωσή του- με τους κατοίκους να τον προπηλακίζουν και να του αφαιρούν το οπτικό υλικό, που έχει "τραβήξει".

Νωρίτερα ξεκίνησαν τα έργα της αποκατάστασης του δρόμου, υπό την παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού.

Οι κάτοικοι της Κερατέας ωστόσο αντέδρασαν έντονα και μαζεύτηκαν στην περιοχή όπου τα σκαπτικά προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα. Μολότοφ, φωτοβολίδες και ξύλα, ήταν αυτά που δέχονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά.

Αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ και 3 αστυνομικοί βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε αργότερα και μέσα στους δρόμους της Κερατέας, με κατοίκους και ΜΑΤ να ανταλλάσουν με τους ίδιους ρυθμούς μολότοφ και χημικά.

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, χαρακτήρισε κωμωδία την όλη επιχείρηση επιχωμάτωσης της τάφρου.

Το χρονικό της επιχείρησης υπό το… άγρυπνο βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση αποψίλωσης του οδοστρώματος ξεκίνησε γύρω στις 02:00 τα μεσάνυχτα από περίπου 200 άτομα! Ο κάθε ένας είχε το ρόλο του και οι προσπάθειές τους έγιναν συντονισμένα, την ίδια στιγμή που «παρακολουθούσαν» αστυνομικές δυνάμεις. Η διάνοιξη έγινε σε δυο σημεία, στην άνοδο και στη κάθοδο της Λεωφόρου στο ύψος της 2ης γέφυρας στον Κουβαρά. Άλλοι είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου και άλλοι του έμπειρου εργολάβου!

Με κομπρεσέρ και σκαπτικά εργαλεία η δουλειά έγινε και η τάφρος βάθους 1,75 μέτρων έτοιμη για να σοκάρει με το πρώτο φως της μέρας…

Αυτή τη στιγμή, έχει ανοίξει ο δρόμος στη Λαυρίου και η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης… Έσκαψαν …τάφρο στην Λεωφόρο Λαυρίου

“Η Κερατέα δεν είναι αστυνομικό επεισόδιο”