ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής κατακραυγή για τις καθαρίστριες - Πρώτο θέμα στην International New York Times

Διεθνής κατακραυγή για τις καθαρίστριες - Πρώτο θέμα στην International New York Times

O αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι πρώτο θέμα στην International New York Times – Λόγια του… αέρα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί προστασίας των αδικημένων.Για άλλη μια φορά η χώρα μας γίνεται διεθνώς ρεζίλι λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται αρνητικά με την Ελλάδα προβάλλοντας σκληρές εικόνες εργαζομένων γυναικών που ξυλοκοπούνται ανηλεώς γιατί απλά... θέλουν πίσω τις δουλειές τους. Ο δυναμικός αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών γίνεται πρώτο θέμα στην διεθνή έκδοση των New York Times και το ρεπορτάζ κάνει τον γύρο του κόσμου γράφοντας για τα «σύμβολα αντίστασης κατά των μέτρων λιτότητας».

Η κυβέρνηση εδώ και μήνες σφυρίζει αδιάφορα. Ο πρωθυπουργός αναλώνεται σε συνεχείς δεσμεύσεις ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες, ότι θα προστατεύσει τους αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού την ώρα που τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν και βομβαρδίζουν με χημικά γυναίκες του μεροκάματου.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, επίσης σφυρίζει αδιάφορα δηλώνοντας με ύφος πολιτευτή «Καλοχαιρέτα»: Να ενημερωθώ πρώτα για το θέμα και μετά να το δούμε... Να ενημερωθεί για τι ακριβώς; Για ένα θέμα που είναι επί μήνες στην επικαιρότητα και στα δελτία ειδήσεων; Η απύθμενη υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και η φυσική ηγεσία του υπουργείου ακόμα αναζητούν αυτό το νεαρό «αμούστακο» αστυνομικό των ΜΑΤ που άνανδρα και πισώπλατα σήκωσε το χέρι του και χτύπησε στο κεφάλι εργαζόμενη μητέρα που διεκδικεί το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα να σπουδάσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της αξιοπρεπώς. Ο κ. Κικίλιας οφείλει να ξεδιαλύνει αμέσως το περιστατικό και να αποδώσει τις όποιες ευθύνες.

Το δημοσίευμα της International New York Times αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το αδιέξοδο τύπου Δαυίδ – Γολιάθ, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεσήλικες στην πλειοψηφία τους γυναίκες που κραδαίνουν σφουγγαρίστρες και αντιστέκονται στις αστυνομικές δυνάμεις, έχουν μετατρέψει τις καθαρίστριες σε ένα ασυνήθιστο σύμβολο αντίστασης στα μέτρα λιτότητας, για τα οποία ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι έχουν επιτρέψει σταδιακά στην Ελλάδα να διατηρήσει τον έλεγχο των οικονομικών της».

Παράλληλα, οι NYT, αναφέρονται και στις... προειδοποιήσεις του Δ.Ν.Τ, περί των αρνητικών αποφάσεων των δικαστηρίων, ενώ το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία των χθεσινών επεισοδίων.
Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο όταν οι διαμαρτυρίες των καθαριστριών θα αρχίσουν να γίνονται πρώτο θέμα και ντοκιμαντέρ στα ξένα μέσα ενημέρωσης, στο BBC, στο CNN, και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η οργή του κόσμου θα εξακολουθεί να ξεχειλίζει και λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης η λαϊκή βάση θα συντάσσεται υπέρ των καθαριστριών μέχρι όλο αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της κυβέρνησης. Μόνον τότε, όταν ενοχληθούν τα «εκλογικά μαθηματικά» η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη... Δεν θα καθαρίζει με καμία «κυβερνητική σκούπα».

Διαβάστε επίσης:

Αγώνας μέχρι τέλους

Κυβερνητική «σκούπα» για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Χαρδούβελης για καθαρίστριες: Να ενημερωθώ πρώτα

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε η τραυματισμένη καθαρίστρια (vid)