ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστές παραβάσεις από ελεγκτές του ΟΣΥ - 4 συλλήψεις (pics)

Πλαστές παραβάσεις από ελεγκτές του ΟΣΥ - 4 συλλήψεις (pics)

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, δυο υπάλληλοι - ελεγκτές κομίστρου της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και δύο ιδιώτες - τυπογράφοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση κατάρτισης πλαστών βεβαιώσεων παράβασης και εικονικής επιβολής προστίμων σε επιβάτες με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου εισοδήματος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια.

Οι δυο υπάλληλοι - ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, καθώς και ο ένας τυπογράφος, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Το μεσημέρι της 20.06.2014 οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε μία 25χρονη, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει προηγουμένως στους ελεγκτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

Από τα συνολικά στοιχεία της προανάκρισης εκτιμάται ότι το κέρδος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 κυμαίνεται στα 50.400 με 90.720 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο, τη συχνότητα των ελέγχων και τα αποκομισθέντα ανά ημέρα οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Στην κατοχή του 31χρονου:

  • διπλότυπο πλαστό μπλοκ παραβάσεων
  • πλαστή σφραγίδα, η οποία χρησίμευε για τη βεβαίωση της καταβολής μειωμένου κατά 50%, επί του αρχικού ποσού, προστίμου
  • φιαλίδιο μελάνης ερυθρού χρώματος
  • τριπλότυπο γνήσιο μπλοκ παραβάσεων
  • διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα
  • ταμπόν σφραγίδας
  • είκοσι τέσσερα πλαστά στελέχη Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και Επιβολής Προστίμου του Ο.ΣΥ.
  • κατάσταση παραβάσεων του μήνα Ιουνίου 2014

Στην κατοχή του 32χρονου:

  • πλαστό μπλοκ πράξεων βεβαίωσης και παράβασης επιβολής προστίμου
  • το χρηματικό ποσό των 760 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη είσπραξη προστίμων
  • Στο κατάστημα – τυπογραφείο του 52χρονου:
  • συνολικά 339 έντυπα της Ο.ΣΥ. πράξεων βεβαιώσεως παράβασης και επιβολής προστίμων, διαφόρων χρωμάτων, τα οποία αποτελούσαν τα πλαστογραφημένα μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων που χρησιμοποιούσαν ο 31χρονος και ο 32χρονος και που ήταν έτοιμα προς κατάρτιση και χρήση.

Στην κατοχή του 44χρονου:

  • πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

Διαβάστε επίσης:

Πιερία: Δύο συλλήψεις πλανόδιων μικροπωλητών σε παραθαλάσσιες περιοχές

Τρίκαλα: Μία ακόμη αυτοκτονία συγκλόνισε την κοινωνία