ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Σώθηκαν τέσσερις πελαργοί χάρη σε εθελοντές

Ροδόπη: Σώθηκαν τέσσερις πελαργοί χάρη σε εθελοντές

Σωτηρία χάρη στις ενέργειες των μελών της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και της συνεργασίας τους με πολίτες και τεχνικούς της ΔΕΗ, βρήκαν στα χωριά των Αγίων Θεοδώρων και Αμβροσίας, τέσσερις μικροί πελαργοί.

Πιο συγκεκριμένα, τρία πελαργάκια στους Αγίους Θεοδώρους είχαν ξεμείνει μόνα στη φωλιά τους χωρίς τροφή και χωρίς να μπορούν ακόμη να πετάξουν, με τους γονείς τους να έχουν σκοτωθεί από ηλεκτροπληξία. Με καλαθοφόρο όχημα της ΔΕΗ, τεχνικοί τα κατέβασαν και είναι πλέον ασφαλή.

Παράλληλα, κάτοικος της Αμβροσίας περιέθαλψε έναν ακόμη μικρό πελαργό, που είχε πέσει από την φωλιά του, προσπαθώντας μάλλον να πετάξει, και πλέον και αυτό είναι ασφαλής.

Σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης ευχαριστεί τη ΔΕΗ και το τεχνικό προσωπικό της, «γιατί πάντα μας βοηθούν και ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημά μας για βοήθεια», αλλά και όλους τους πολίτες «που στηρίζουν την προσπάθειά μας».

Στην Οικολογική Ομάδα Ροδόπης από το 1990 μέχρι σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι της εθελοντικής δράσης, αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα άγρια ζώα.

Μέχρι σήμερα, έχουν βοηθηθεί αμέτρητα άγρια ζώα, τα οποία προωθήθηκαν μέσω του Σταθμού Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα.

Το ΕΚΠΑΖ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και είναι το πρώτο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στα Βαλκάνια. Ξεκίνησε τη δράση του το 1984, ενώ στη μορφή αυτή συστάθηκε το 1990, με έδρα των δραστηριοτήτων του την Αίγινα.

Παραλαμβάνει πάνω από 3.500 τραυματισμένα, εξαντλημένα ή δηλητηριασμένα άγρια ζώα τον χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε προστατευόμενα είδη.

Από αυτά, περισσότερα από τα μισά, όσα κρίνονται ικανά να επιβιώσουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον μετά τη θεραπεία τους, απελευθερώνονται στην περιοχή όπου αρχικά βρέθηκαν.

Xronos.gr

Διαβάστε επίσης: Πτολεμαϊδα: Φωτιά σε διαμέρισμα