ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ «τρόμαξε» τη μισή Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ «τρόμαξε» τη μισή Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:45 τα ξημερώματα, στον υποθαλάσσιο χώρο του Μυρτώου Πελάγους, μεταξύ Μήλου και Μονεμβασιάς.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 69χλμ. δυτικά της Μήλου, 76χλμ. βορειοανατολικά των Κυθήρων, 121χλμ. ανατολικά της Σπάρτης και 145χλμ. νότια της Αθήνας.

Η δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10χλμ.

Το Αμερικάνικο Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 5,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 60χλμ. δυτικά του Αδάμαντα της Μήλου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Μαρία Σαχπάζη, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 Ρίχτερ. Ο σεισμός δεν προήλθε από κάποιο γνωστό ρήγμα, ενώ λόγω του εστιακού βάθους η δόνηση έγινε αισθητή σε μία μεγάλη ακτίνα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

397390.regional

Όπως τόνισε ο καθηγητής κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το φαινόμενο είχε επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο, συνοδεύτηκε από 3-4 συνολικά σεισμικές δονήσεις, με την πρώτη να καταγράφεται στα 5,8 ρίχτερ και τη δεύτερη στα 4,8. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο, ωστόσο από τους σεισμολόγους δεν καταγράφονται ιδιαίτερες ανησυχίες.

Στη συνέχεια κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως ήταν «σεισμός βάθους», με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές.

Τρία λεπτά μετά ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας (pics&vid)

Βάσεις 2014: Πέρασε στο Μετσόβιο χωρίς να κάνει ποτέ φροντιστήριο!

Κρήτη: «Αίλουρος» ο Σήφης – Κατάφερε να ξεφύγει και από τον Μπεχρά

«Άδειασαν» το σπίτι πασίγνωστης ηθοποιού–Της άρπαξαν 70.000 ευρώ