ΕΛΛΑΔΑ

Διάψευση ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν «τζιχαντιστές» στο Μαρκόπουλο

Διάψευση ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν «τζιχαντιστές» στο Μαρκόπουλο

Ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ, που προβλήθηκε σε χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με εκπαίδευση «τζιχαντιστών», ως μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων, από ελληνική εταιρεία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για την υπόθεση αυτή, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.

Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικός φρουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

Έτσι εκπαιδεύονται τα «Ελληνικά Φτερά» - Να γιατί οι Τούρκοι παραμιλούν (vids)

Λαμία: Τραγωδία με πατέρα δύο παιδιών–Σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι

Καιρός: Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Πανελλήνιες: Επαναφέρουν την πληροφορική σαν εξεταζόμενο μάθημα