ΕΛΛΑΔΑ

To κινητό και δείγματα DNA που βρέθηκαν στην Κυψέλη ερευνά η Αντιτρομοκρατική

To κινητό και δείγματα DNA που βρέθηκαν στην Κυψέλη ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Με μεθοδικό τρόπο προχωρούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ώστε να επεξεργαστούν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθςσή τους από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια που δείμενε ο 31χρονος συλληφθείς.

Στο διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά στην περιοχή της Κυψέλης παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ίχνος οπλισμού, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ένα κινητό παλαιάς τεχνολογίας και δύο κράνη.

Από το κινητό οι αστυνομικοί ελπίζουν να αποκομίσουν στοιχεία για τυχόν τηλεφωνικές επικοινωνίες που μπορεί να είχε ο Σταμπούλος με άλλα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Από τα δύο κράνη αισιοδοξούν ότι θα ανιχνεύσουν ίχνη DNA τα οποία θα δείξουν ποιος άλλος επέβαινε στη μοτοσικλέτα του Α. Σταμπούλου.

Εκτός από το κινητό και τα κράνη οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν στην διάθεσή τους και αρκετό γενετικό υλικό που ίσως μπορέσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως αποδείχθηκε ο Σταμπούλος δεν είχε προσαχθεί ποτέ εξ ου και τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν ήταν καταγεγραμμένα.

Υπενθυμίχεται ότι ο Σταμπούλος κρίθηκε προφυλακιστέος το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή τη Δευτέρα.

Η συνήγορός του κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε λόγο για «πανηγύρι» και για υλικό «που δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που παραδόθηκε στον ανακριτή».
Όπως είπε η κυρία Κούρτοβικ, «αν δίνεται υλικό στα ΜΜΕ και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου και του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου».

Διαβάτε επίσης:

Προφυλακιστέος ο συνεργός του Μαζιώτη

Ο ρόλος του Σταμπούλου στον «Επαναστατικό Αγώνα» (pics)

Στον ανακριτή ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο Α. Σταμπούλος (pics)

«Χτενίζει» την Αττική η Αντιτρομοκρατική