ΕΛΛΑΔΑ

Θα αγανακτήσει όλη η Ευρώπη;

Θα αγανακτήσει όλη η Ευρώπη;
Σε Ευρωπαϊκό κίνημα εξελίσσονται οι αγανακτισμένοι. Από την Ισπανία στην Ελλάδα και πλέον η πάσα δόθηκε στους Ιταλούς...

Η αρχή έγινε στις 21 του μήνα από την Ισπανία.

Σε μια χώρα που οι διαδηλώσεις είναι είδος υπό …εξαφάνιση, η οικονομική λιτότητα «ξύπνησε» κυρίως τη νεολαία, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι αρχικά βγήκαν στο κέντρο της Μαδρίτης, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας τους και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις πλατείες όλης της Ισπανίας.

Τότε, οι Ισπανοί είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε: «Κάντε ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Το ότι οι Έλληνες, σαν λαός δεν δεχόμαστε προσβολές, είναι γνωστό. Λίγες μέρες μετά την είδηση του χλευασμού των Ισπανών, τους δώσαμε δυναμική απάντηση….

Πάνω από 30.000 κόσμου, μαζεύτηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος και σε κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της Ελλάδας. Ως απάντηση στους Ισπανούς, αναρτήσαμε το δικό μας πανό: «Ξυπνήσαμε, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε», έγραφε.

Σήμερα ωστόσο, ήρθε η σειρά των Ελλήνων αγανακτισμένων να «ξυπνήσουν» κι άλλους. Δίπλα από το πανό που αναφέρεται στους Ισπανούς, αναρτήθηκε ένα, που κοιτούσε προς …Ιταλία μεριά: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς», γράφει και στέκεται κάτω από τη Βουλή της Αθήνας.

Πλέον, το μόνο που μένει, είναι να δούμε αν και στην Ιταλία ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Αν θα πραγματοποιήσουν και οι γείτονές μας ανάλογες συγκεντρώσεις και βέβαια, αν και αυτοί με τη σειρά τους, θα δώσουν πάσα στους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους και όποιους άλλους πολίτες της Ευρώπης, νιώθουν την ίδια αγανάκτηση…

Διαβάστε ακόμα: Στο Σύνταγμα και πάλι οι Αγανακτισμένοι