ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Τρία άτομα εντοπίστηκαν να κρύβονται μια ημέρα μετά την επίθεση

Τυνησία: Τρία άτομα εντοπίστηκαν να κρύβονται μια ημέρα μετά την επίθεση

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό της Τυνησίας, δίπλα στο κοινοβούλιο, οι αρχές της χώρας εντόπισαν 3 άτομα, δύο Ισπανούς τουρίστες και έναν υπάλληλο του μουσείου, να κρύβονται μέσα στο κτήριο.

Όπως αναφέρει το BBC, οι τρεις άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα μέσα στο μουσείο, κρυμμένοι, και εντοπίστηκαν την Πέμπτη (19/03/2015) από τις αρχές.

Ο Λασάντ Μπουαλί, εργαζόμενος στο Μουσείο Μπαρντό, «έκρυψε χθες τους δύο Ισπανούς τουρίστες σε ένα γραφείο την ώρα της επίθεσης», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης, που σημειώθηκε εχθές, ανέβηκε στα 23 άτομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Τη ζωή τους έχασαν συνολικά 20 ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων η μία ήταν Βρετανή, όπως μετέδωσε το δίκτυο BBC και τρείς Τυνήσιοι.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμπίμπ Εσίντ, έκανε γνωστά τα ονόματα των δύο δραστών της επίθεσης, που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Πρόκειται για τους Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι "πιθανότατα, πρόκειται για Τυνήσιους".

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δύο ή τρεις πιθανούς συνεργούς, ενώ μιλώντας στο RTL Radio δήλωσε ότι ο Αμπίντι ήταν γνωστός στις αρχές, ωστόσο δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία για τη δράση του.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι δράστες άνοιξαν πυρ έναντιον ομάδας τουριστών την ώρα που αποβιβάζονταν από το λεωφορείο τους και στη συνέχεια τους καταδίωξαν στους διαδρόμους του μουσείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τους δύο ενόπλους κι εξακολουθούν να αναζητούν πιθανούς συνεργούς τους.

Οι αρχές λένε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων τουριστών και Τυνήσιων, έχουν τραυματιστεί.

Σχετικές ειδήσεις