ΚΟΣΜΟΣ

Η «Ίρμα» έφτασε στην Κούβα

Η «Ίρμα» έφτασε στην Κούβα

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν δελφίνια από θαλάσσιο πάρκο

Οι Αρχές της Κούβας απομάκρυναν με ελικόπτερο τους έξι ενοίκους ενός δελφινάριου στο Κάγιο Γκιγιέρμο, ένα νησί στη βόρεια Κούβα, που απειλείται από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα.

Τα έξι αρσενικά δελφίνια του κέντρου αναψυχής "Cable Esqui" τοποθετήθηκαν σε βρεγμένες πετσέτες και κατόπιν σε στρώματα προκειμένου να μεταφερθούν με το ελικόπτερο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ACN.

«Προς το παρόν, βρίσκονται σε μια πισίνα όπου τους έχουν εξασφαλιστεί παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης και εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν να παραμείνουν εκεί, θα μεταφερθούν σε μια πισίνα με θαλάσσιο νερό σε ένα ξενοδοχείο» επισήμανε στο ACN ο υπεύθυνος του δελφινάριου του Κάγιο Γκιγιέρμο, Γκονζάλο Καρέρο Εσκομπάρ.

Οι εκπαιδευτές τους και ένας κτηνίατρος συνόδευσαν τα θαλάσσια θηλαστικά για παν ενδεχόμενο, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα Ίρμα άρχισαν να πλήττουν σήμερα την ανατολική Κούβα, την ώρα που οι κουβανικές αρχές αναμένουν τα φαινόμενα να ενταθούν στη νήσο αργότερα σήμερα.

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το μάτι του κυκλώνα δεν αναμένεται να προσεγγίσει επικίνδυνα τις ανατολικές ακτές της νήσου, όμως η Ίρμα θα πλήξει τα βόρειες ακτές από την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνολικά 200.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών ή σε καταφύγια των Αρχών, ιδίως στις επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Αβίλα, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε στα δεδομένα που έλαβε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Στις τουριστικές περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο, ιδίως τις νήσους «Κάγιος» στο βόρειο/βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις