ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο (pics+vids)

Μακελειό στο Τέξας: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο (pics+vids)
Twitter

Μακελειό στο Τέξας: Συναγερμός σήμανε στις αμερικανικές Αρχές μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας, που σημειώθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (3/8) τοπική ώρα - 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, ενώ τουλάχιστον 26 είναι οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNNi.

Χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, ο Γκρεγκ Άλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Ελ Πάσο, επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης, που συνελήφθη και ανακρίνεται, είναι «λευκός άνδρας 21 ετών».

«Είναι μία τραγωδία που ο νούς μου δεν μπορεί να τη χωρέσει», δήλωσε στο CNNi ο δήμαρχος της πόλης, Ντι Μάργκο.

«Πολλοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο , ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης αυτής στο Τέξας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNi.

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για το μακελείο ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ ένας δεύτερος άντρας που συνελήφθη, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποια ήταν η σύνδεσή του με το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα της αστυνομίας του Ελ Πάσο Ρόμπερτ Γκόμεζ αποκλείεται το ενδεχόμενο πολλαπλών δραστών και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα τουφέκι.

Επικαλούμενος την αστυνομία, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ΚTSM μετέδωσε πως υπάρχουν δυο φωτογραφίες του υπόπτου που ελήφθησαν από κάμερες ασφαλείας καθώς εισερχόταν στο WalMart.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter πως οι αναφορές από το Ελ Πάσο είναι «πολύ κακές, πολλοί νεκροί». «Μίλησα με τον κυβερνήτη για να του εκφράσω την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Θεός να είναι μαζί σας», τόνισε ο Τράμπ στο ίδιο μήνυμα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στο σημείο.

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα», ανέφερε το προειδοποιητικό μήνυμα που ανέβασε στο Twitter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος).

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ενρίκε Καστίγιο, δήλωσε ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Επτά τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ελ Πάσο. Άλλοι 11 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Del Sol Medical Center, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Βίκτορ Γκιερέρο.

«Σήμερα η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

«Η σκέψη μου είναι στο Ελ Πάσο και θα ήθελα να το σκέφτεστε κι εσείς», τόνισε από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του Μπέτο Ο' Ρουρκ, που προέρχεται από την πόλη αυτή του Τέξας.