ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παναμερικανικός αυτοκινητόδρομος με την αλλόκοτη αρχιτεκτονική (pics)

Ο Παναμερικανικός αυτοκινητόδρομος με την αλλόκοτη αρχιτεκτονική (pics)
Ένα ξεχωριστό βενζινάδικο που φωτογράφησε ο σπουδαίος John Margolies.
WIKIPEDIA

Πηγή έμπνευσης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία και καλλιτέχνες, στάθηκε ο Παναμερικανικός Αυτοκινητόδρομος.

Πηγή έμπνευσης στάθηκε και για τον φωτογράφο John Margolies, ο οποίος για περισσότερα από 40 χρόνια ταξίδευε στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που περνά από τις ΗΠΑ και με τον φακό του αιχμαλώτιζε τα μοναδικά, παράξενα πολλές φορές, κτίσματα στην άκρη του δρόμου.

Ολόκληρη τη συλλογή του, που αποτελείται από πάνω από 11.700 φωτογραφίες, διαθέτει πλέον -με τίτλο "Roadside America"- στο κοινό η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η απολύτως εντυπωσιακή φωτογραφική συλλογή δίνει τη δυνατότητα μιας ματιάς στην αλλόκοτη αρχιτεκτονική που ορίζει το τοπίο των αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ. Έως τον θάνατό του το 2016, ο Margolies φωτογράφιζε πολυάριθμα φαγάδικα, βενζινάδικα, πινακίδες οδικής σήμανσης και λογής-λογής «αρχιτεκτονήματα». Ανάμεσα στις πιο αλλόκοτες είναι ένα συνεργείο αυτοκινήτων μασκαρεμένο σε δεινόσαυρο και μια χαμοκέλα για κάτι φαγώσιμο στα γρήγορα να έχει το σχήμα ενός χοτ ντογκ.

Επί τέσσερις δεκαετίες, ο Margolies φωτογράφιζε με φιλμ. Παράλληλα, εξέδωσε και ένα άλμπουμ με τις αγαπημένες του φωτογραφίες, μια νοσταλγική ματιά στη βορειοαμερικανική κουλτούρα. Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτά τα κτίσματα, είτε τ' αγαπά είτε τα μισεί, η αλήθεια είναι ότι η συλλογή πάει τον θεατή ταξίδι στο τοπίο του «american dream».

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει ο Αγιασμός – Όλα όσα αλλάζουν από φέτος

Σοκ στο Πανελλήνιο: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Σχετικές ειδήσεις