ΚΟΣΜΟΣ

Νόμιζαν πως βρήκαν ένα παρατημένο κουτάβι - Η αλήθεια όμως τους σόκαρε

Νόμιζαν πως βρήκαν ένα παρατημένο κουτάβι - Η αλήθεια όμως τους σόκαρε
Instagram/wandi_dingo

Η οικογένεια που το μάζεψε αρχικά νόμιζε πως ήταν ένα άκακο σκυλάκι, που το είχαν παρατήσει οι ιδιοκτήτες του...

Μια οικογένεια εντόπισε ένα κουτάβι στην αυλή της στην πόλη Wandiligong στην πολιτεία της Βικτώρια της Αυστραλίας, τον περασμένο Αύγουστο και αποφάσισε να το υιοθετήσει.

Ο Γούαντι, όπως ονομάστηκε, είναι ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.

Η οικογένεια που το μάζεψε αρχικά νόμιζε πως ήταν ένα άκακο σκυλάκι, που το είχαν παρατήσει οι ιδιοκτήτες του. Σύντομα, όμως, κατάλαβαν πως κάτι άλλο συνέβαινε... Έτσι, αποφάσισαν να πάνε το ζώο σε κτηνίατρο, η οποία παρατήρησε γρατζουνιές στην πλάτη του.

Δείτε τι ήταν το ζωάκι που βρέθηκε στην αυλή τους στην παρακάτω Gallery:

Τι είναι το ντίνγκο

Το Ντίγκο (Canis lupus dingo) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Κυνιδών (Canidae). Πρόκειται για είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία. Λόγω της σχετικής απομόνωσης τους, έχουν διατηρήσει τα πανάρχαια χαρακτηριστικά που τα συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και το λύκο και τα διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο, σύμφωνα με το wikipedia.

Είναι ζώα με ρωμαλέο σώμα, ψηλά και δυνατά πόδια, πλατύ κεφάλι, μυτερό ρύγχος και όρθια αυτιά. Το μήκος του σώματός τους φτάνει τα 1,30 μέτρα και το ύψος τους έως 60 εκατοστά. Τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα θηλυκά της ίδιας ηλικίας.

Το τρίχωμα του ντίνγκο είναι κοντό, πυκνό και το χρώμα του είναι κιτρινωπό έως καστανοκόκκινο και λευκό στην κοιλιά. Η ουρά του είναι μακριά και φουντωτή. Τα ντίνγκο ζουν και κυνηγούν σε αγέλες. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά, ακόμα και με έντομα, ενώ παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό.

Πηγή: CNN