ΚΟΣΜΟΣ

Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

Επιδρομή πραγματοποίησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία νωρίς το πρωί εναντίον «τρομοκρατικών» στόχων στον κεντρικό και το βόρειο τομέα της Λωρίδα της Γάζας, μια ημέρα έπειτα από την εκτόξευση τριών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.


«Αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας έπληξαν κέντρο τρομοκρατικής δραστηριότητας στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και μία υπόγεια σήραγγα στο βόρειο τομέα...Αυτοί οι στόχοι επλήγησαν σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών χθες εναντίον του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

«Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εξερράγησαν σε αγρό, στην περιοχή του Εσκολ», είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα, ούτε προκλήθηκαν ζημίες.

Συγκεκριμένα μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας έπεσε στο νότιο Ισραήλ, στην περιοχή Σααρ Χανεγκέβ, χωρίς ωστόσο να εκραγεί.

Η εκτόξευση των τριών ρουκετών ακολούθησε δύο επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας την Τρίτη, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και είκοσι τραυματίσθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μετά τις δύο επιδρομές της Τρίτης ότι στόχος των επιδρομών αυτών ήταν μέλη ένοπλου δικτύου στο οποίο συμμετέχουν Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι.