ΚΟΣΜΟΣ

Αβέβαιη η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ιρλανδία

Αβέβαιη η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ιρλανδία
Στις δύο έδρες αναμένεται να μειωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ιρλανδικής κυβέρνησης, μόλις ανακοινωθούν τα....

Στις δύο έδρες αναμένεται να μειωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ιρλανδικής κυβέρνησης, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών για την πλήρωση μιας κενής έδρας στη Βουλή.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει σίγουρος ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός λιτότητας, παρά τη λαϊκή δυσφορία.

Το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εκλογής, που θα γίνει επισήμως γνωστό το απόγευμα, είναι σχεδόν βέβαιο. Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις την έδρα στην περιφέρεια Ντόνεγκαλ, θα κερδίσει το εθνικιστικό, αντι-ευρωπαϊκό κόμμα Sinn Fein.

Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία θα περιοριστεί σε δύο έδρες, τις οποίες μάλιστα κατέχουν ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του προϋπολογισμού λιτότητας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση παρουσίασε ένα τετραετές πρόγραμμα λιτότητας, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει δραστική μείωση των δαπανών και αύξηση της φορολογίας.


Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Fine Gael, το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από τους όρους του τετραετούς προγράμματος λιτότητας αλλά συμφωνεί με το στόχο για περικοπές.

Ροή Ειδήσεων