ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η εφιαλτική εξέλιξη

Κοροναϊός: Η εφιαλτική εξέλιξη

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από μια αγορά όπου πωλούνταν τέτοιου είδους ζώα.

Η εκτροφή, η μεταφορά ή η πώληση όλων των ειδών άγριων ζώων απαγορεύονται «από την ημερομηνία ανακοίνωσης έως το τέλος της επιδημίας», σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσαν τρεις υψηλόβαθμοι αρμόδιοι φορείς, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Γεωργίας.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και οι κίνδυνοι - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι τουρίστες, που μεταφέρθηκαν χθες από ξενοδοχείο της Μόσχας σε νοσοκομείο, βρέθηκαν αρνητικοί στον νέο κοροναϊό, όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Υγείας της πόλης στο πρακτορείο Tass.

«Όλοι οι Κινέζοι τουρίστες, που μεταφέρθηκαν χθες σε νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων, εξετάστηκαν. Τα εργαστηριακά τεστ για τον κοροναϊό 2019-CoV είναι αρνητικά», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Δεν εντοπίστηκε ο ιός».

Όλοι οι ασθενείς θα πάρουν εξιτήριο εκτός από μία γυναίκα που διαγνώστηκε με γρίπη τύπου Α. «Λαμβάνει την απαιτούμενη θεραπεία...Ανταποκρίνεται καλά και σύντομα θα λάβει εξιτήριο», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.