ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός - Εξαπλώνεται στην Ευρώπη: Τα πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε Κροατία και Αυστρία

Κοροναϊός - Εξαπλώνεται στην Ευρώπη: Τα πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε Κροατία και Αυστρία
ASSOCIATED PRESS

Στη λίστα των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού προστέθηκαν σήμερα Τρίτη (25/02) δύο ευρωπαϊκά κράτη.

Ένας νεαρός άνδρας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού Covid-19 στην Κροατία. Ο άνδρας, που έχει ήπια συμπτώματα της νόσου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» στο Ζάγκρεμπ, όπου και είναι απομονωμένος.

«Ο ασθενής βρίσκεται στην κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα. Πρόκειται για ένα μάλλον νεαρής ηλικίας πρόσωπο και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Πλένκοβιτς τόνισε ότι η Κροατία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα θωράκισης της χώρας από τον κοροναϊό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων της με την ιταλική κυβέρνηση, σημείωσε ο Κροάτης πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος διευκρίνισε παράλληλα ότι ο ασθενής είχε διαμείνει στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Κρούσμα και στην Αυστρία

Εν τω μεταξύ και η Αυστρία επιβεβαίωσε σήμερα τον εντοπισμό των πρώτων δύο κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της επαρχίας του Τιρόλου.

Πρόκειται για δύο Ιταλούς που ζουν στην επαρχία αυτή της Αυστρίας και μάλλον προσεβλήθησαν από τον ιό όταν βρισκόντουσαν στην Λομβαρδία της Ιταλίας, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκίντερ Πλάτερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία, θέατρα, γήπεδα και ΜΜΜ αν «έρθει» στην Ελλάδα - ΠΝΠ ανακοίνωσε ο Πέτσας

Κοροναϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τον 40χρονο ασθενή που νοσηλεύεται στο Ρίο

Σχετικές ειδήσεις