ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Εικόνες ντροπής - Βάζουν άστεγους σε θέσεις πάρκινγκ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Εικόνες ντροπής - Βάζουν άστεγους σε θέσεις πάρκινγκ
ap

Τα καζίνο και τα πολυτελή ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας παραμένουν άδεια λόγω της πανδημίας, όμως οι Αρχές της πόλης προτίμησαν να στείλουν τους άστεγους σε ανοικτά πάρκινγκ.

Οι εικόνες από το Λας Βέγκας είναι σοκαριστικές, καθώς δεκάδες άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται σε θέσεις πάρκινγκ.

Η Πόλη του Λας Βέγκας και η Κομητεία Κλαρκ λειτούργησε το Σάββατο το άσυλο στο πάρκινγκ, που βρίσκεται στο ανώτατο διάζωμα ενός συνεδριακού κέντρου αφού έπρεπε να κλείσουν το άσυλο άστεγων όπου φιλοξενούνταν 500 άνθρωποι, όταν ένας άστεγος άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Τούρο, έχοντας λάβει προστατευτικά μέτρα ανέλαβαν να ιχνηλατήσουν όλους τους άστεγους για συμπτώματα προτού, τους επιτρέψουν να μπουν στο ανοιχτό πάρκινγκ, το οποίο είναι μερικώς κλειστό. Το τύπου «άσυλο» θα παραμείνει σε λειτουργία έως της Παρασκευή οπότε αναμένεται να ξανανοίξει ο χώρος φιλοξενίας των άστεγων, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση από την πολιτεία και την κομητεία.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στα social media και αρκετοί αναρωτιούνται γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν τοποθετήθηκαν σε κάποιο κέντρο βοήθειας ή ακόμα και στα πολυτελή ξενοδοχεία του Λας Βέγκας που έχουν ερημώσει εν μέσω πανδημίας.

Περισσότεροι από 6.500 κάτοικοι του Λας Βέγκας στερούνται μόνιμης κατοικίας και σχεδόν το 70% των αστέγων της πόλης κοιμάται έξω, σύμφωνα με τις Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Πηγή: New York Times

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: Τα μυστήρια του φονικού ιού - Γιατί πεθαίνουν παιδιά και έφηβοι