ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης: Μακάβριο ρεκόρ για την Γαλλία: 1.427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό

Εφιάλτης: Μακάβριο ρεκόρ για την Γαλλία: 1.427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Η Γαλλία ξεπέρασε την Τρίτη το φράγμα των 10.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό, καταγράφοντας 607 επιπλέον θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία, τις τελευταίες 24 ώρες, κι έτσι έγινε η τέταρτη κατά σειρά χώρα που πέρασε το όριο αυτό μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, την ώρα που ο ρυθμός αύξησης των θανάτων καταγράφει άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Γαλλία, όπου ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού να ανέρχεται σε 10.328.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανέφερε πως ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία κατέγραψε αύξηση 9% σε μία ημέρα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 7.091.

Όμως, όπως εξήγησε, συμπεριλαμβανομένων των μερικών στοιχείων από τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας (3.237), το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται πλέον σε 10.328 από 8.911 τη Δευτέρα, μια αύξηση 16% έναντι 10% τη Δευτέρα και 7% την Κυριακή.

Από τη Δευτέρα, 518 ασθενείς με κορoνοϊό διασωληνώθηκαν, με την ανάγκη για κλίνες στη χώρα να αυξάνεται.

Σχετικά με τα γηροκομεία, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θανάτων συνδέεται με την «καθυστέρηση στην καταγραφή και το γεγονός ότι προερχόμαστε από Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με τον Σαλμόν.

Όμως, «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησε ο Σαλμόν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις