ΚΟΣΜΟΣ

Αδιέξοδο στις συνομιλίες των συνδικάτων με τον πρόεδρο της Νιγηρίας

Αδιέξοδο στις συνομιλίες των συνδικάτων με τον πρόεδρο της Νιγηρίας

Πηγές της προεδρίας της Νιγηρίας δήλωσαν πως οι συνομιλίες μεταξύ του πρόεδρου Γκούντλακ Τζόναθαν και των ηγετών των συνδικάτων δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο ο Νιγηριανός πρόεδρος και τα συνδικάτα, δεν κατάφεραν να φθάσουν σε κάποια συμβιβαστική λύση σχετικά με την κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων που εγείρει φόβους παράλυσης στην οικονομία της χώρας και ειδικά στον πετρελαϊκό τομέα.

Ο Γκούντλακ Τζόναθαν επρόκειτο να κάνει ένα διάγγελμα μετά τις συνομιλίες και τα συνδικάτα αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο ωσότου μιλήσει ο πρόεδρος, όμως πολλές πηγές ανέφεραν ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. Η ομιλία του προέδρου της Νιγηρίας εκτιμάται ότι θα γίνει αργότερα σήμερα.

Τα συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει χθες ότι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους και απέργησαν επί πέντε ημέρες την περασμένη εβδομάδα ενάντια στην κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων από 1ης Ιανουαρίου που υπερδιπλασίασε την λιανική τιμή της βενζίνης στα 150 νάιρα το λίτρο, από 65.