ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στον Καναδά: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί - Tι ζητούν οι Αρχές

Μακελειό στον Καναδά: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί - Tι ζητούν οι Αρχές

Σοκαρισμένος ο πλανήτης, μετά το απίστευτο μακελειό που έλαβε χώρα στην τοπική κοινωνία της Νότιας Σκωτίας στον Καναδά, όταν ένας ένοπλος άντρας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό άνοιξε πυρ και σκότωσε 19 ανθρώπους, την Κυριακή του Πάσχα.

Η καναδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από το μακελειό του σαββατοκύριακου στην Νέα Σκωτία έφθασαν τους 19 σε τουλάχιστον 16 σκηνές εγκλήματος και ότι ο αριθμός ενδεχομένως θα αυξηθεί.

«Η τραγωδία αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί. Η βία δεν είχε ποτέ θέση στην χώρα μας», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Αν και η επιδημία μας εμποδίζει να συγκεντρωθούμε για να τιμήσουμε τα θύματα, θα αποδώσουμε εικονική τιμή στην μνήμη των θυμάτων σε ομάδα του Facebook στις 19.00 (τοπική ώρα)», πρόσθεσε.

Ο Kαναδός πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν το όνομα ή φωτογραφίες του δράστη αυτών των τρομερών πράξεων. «Ας μην του κάνουμε αυτό το δώρο, ας επικεντρωθούμε στα θύματα και τους συγγενείς τους».

Αυτός είναι ο δράστης

Σύμφωνα λοιπόν, με τις αρχές, ο δράστης ονομάζεται Γκάμπριελ Γουόρτμαν, είναι 51 ετών και είχε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο Γουόρτμαν μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο δράστης εξουδετερώθηκε, χωρίς να γίνει γνωστό εάν πυροβολήθηκε από άνδρες της βασιλικής αστυνομίας του Καναδά.



Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκωτία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Αστυνομικοί που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, αντάλλαξαν κατόπιν πυρά με τον 51χρονο, που διέφυγε χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και αυτό που είχε τροποποιήσει ώστε να μοιάζει με περιπολικό.

Οι έρευνες που έγιναν στη συνέχεια αποκάλυψαν πως ο ένοπλος είχε δολοφονήσει κι άλλους ανθρώπους σε διάφορα σημεία στην επαρχία, με τον Κρις Λέδερ, αξιωματικό της αστυνομίας να τονίζει:

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ποιος είναι ο απολογισμός. Κάποια στιγμή το βράδυ του Σαββάτου, ο Γουόρτμαν φαίνεται πως φόρεσε μέρος τουλάχιστον της στολής αστυνομικού. Δεν είναι σαφές αν ήταν μεταμφιεσμένος όταν έκανε τους φόνους. Πάντως, το ότι διέθετε στολή αστυνομικού και είχε κάνει τροποποιήσεις στο αυτοκίνητό του «σίγουρα δείχνουν πως όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις