ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Με μάσκες και γάντια οι βουλευτές συνεδριάζουν για να ψηφίσουν νομοσχέδιο

Κορονοϊός ΗΠΑ: Με μάσκες και γάντια οι βουλευτές συνεδριάζουν για να ψηφίσουν νομοσχέδιο
Associated Press

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Φορώντας μάσκες και γάντια, δεκάδες βουλευτές και από τα δύο κόμματα συγκεντρώθηκαν σε ένα σχεδόν άδειο Καπιτώλιο, για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, για να ψηφίσουν το νέο νομοσχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω της πανδημίας.

Στο όνομα της ασφάλειας, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες, αφού θα πρέπει να τηρηθούν μια σειρά αυστηρών μέτρων.

Ο βουλευτής Τζιμ ΜακΓκόβερν έφτασε φορώντας μια πολύχρωμη μάσκα, με το λογότυπο των New England Patriots, για να προτρέψει τους συναδέλφους του να βρουν έναν τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να ψηφίζουν αυτοπροσώπως σε τέτοιες περιπτώσεις. «Έχουμε 2020, η τεχνολογία έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία 231 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γιατρός του Κογκρέσου έχει συστήσει στους βουλευτές να φορούν μάσκα, αν δεν είναι δυνατόν να κρατήσουν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική και έτσι η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι δεν φορούσε μάσκα.

Από τους βουλευτές έχει επίσης ζητηθεί να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες και να περιμένουν στα γραφεία τους μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αντί να περιφέρονται στους διαδρόμους ή στην αίθουσα των συνεδριάσεων. Θα τους επιτραπεί να μπουν στην αίθουσα μόνο για τις ομιλίες τους και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στα γραφεία τους για να παρακολουθήσουν από οθόνες την υπόλοιπη συνεδρίαση.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Κατά την ψηφοφορία, θα κληθούν με αλφαβητική σειρά και σε μικρές ομάδες. Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας θα γίνει και ένα διάλειμμα μισής ώρας για να καθαριστεί η αίθουσα.

Το νομοσχέδιο, που προβλέπει μέτρα ύψους 484 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται ότι θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία και στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι

Σχετικές ειδήσεις