ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η νέα τρέλα στα social Media: Το challenge που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! (pics)

Αυτή είναι η νέα τρέλα στα social Media: Το challenge που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! (pics)

Αυτό είναι το νέο challenge που… σαρώνει εν μέσω κορονοϊού…

Είναι η αλήθεια πως πολλές φορές τα challenge που διαδίδονται στα social media είναι βαρετά. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την πρόκληση # TravelFromHome.

Οι αμέτρητες ημέρες εγκλεισμού στην καραντίνα έχει κάνει την φαντασία και την ευρηματικότητα πολλών να οργιάζει. Πολλοί είναι εκείνοι που αναπολούν τα ταξίδια τους σε όμορφους προορισμούς και τις ξέγνοιαστες δραστηριότητες που τόσο πολύ έχουν στερηθεί λόγω της παρατεταμένης καραντίνας.

Ωστόσο, δεν το βάζουν κάτω. Οπλισμένοι με χιούμορ και έχοντας άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους, βρήκαν τον τρόπο να «ταξιδεύουν» από το σπίτι τους και παράλληλα να «σκοτώσουν» την ώρα τους.

Δείτε την gallery:

Η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα στο Instagram και το TikTok και κάπως έτσι προέκυψε το hashtag # TravelFromHome και κάπως έτσι το διαδίκτυο «πλημμύρισε» με σπαρταριστά βίντεο από έγκλειστους «τουρίστες».

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ο μηχανικός Φίλιπ Κλέιν Χερέρο, βγήκε από τον υπνόσακό του, ανέβηκε ένα χιονισμένο βουνό, έκανε σκι στις πλαγιές του και μια στροφή σχεδόν 360 μοιρών, προτού προσγειωθεί στο έδαφος. Ο Χερέρο, οποίος ζει στην Βαρκελώνη, πέρασε 10 ώρες δημιουργώντας ένα ολόκληρο ταξίδι για σκι από σεντόνια και εξοπλισμό σκι που γέμιζε σκόνη, από τότε που ακύρωσε το ετήσιο οικογενειακό του ταξίδι στην Γαλλία, λόγω των περιοριστικών μέτρων της Ισπανίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ελλάδα, viral έγινε το βίντεο του… ταξιδιώτη Σάκη Τανιμανίδη ο οποίος μετέτρεψε τον κυλιόμενο διάδρομο γυμναστικής σε κινούμενο διάδρομο και μεταφορική ταινία αποσκευών. Ο γνωστός παρουσιαστής έχει ταξιδέψει πολύ σε όλο τον κόσμο και προγραμμάτιζε ταξίδια στην Σκανδιναβία, την Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Μαδρίτη και την Αφρική όταν ο κορωνοϊός ακύρωσε αυτά τα σχέδια.

«Το καλό με το ταξίδι είναι ότι γίνεσαι πλούσιος σε αναμνήσεις» είπε.

Σχετικές ειδήσεις