ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ποια είναι η γυναίκα που κατηγορείται ότι έφερε τον φονικό ιό στην Κίνα

Κορονοϊός: Ποια είναι η γυναίκα που κατηγορείται ότι έφερε τον φονικό ιό στην Κίνα
Twitter

Στο «μάτι» του κυκλώνα βρίσκεται μία Αμερικανίδα, διοικητική υπάλληλος των ΗΠΑ και μητέρα δύο παιδιών, καθώς κατηγορείται από τους απανταχού συνωμοσιολόγους ότι είναι η «ασθενής 0», αυτή δηλαδή που μόλυνε τους Κινέζους και προκάλεσε την εξάπλωση του φονικού ιού.

Οι φήμες αυτές ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Αιτία, η συμμετοχή της τον περασμένο Οκτώβριο στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, οι οποίοι είχαν φιλοξενηθεί στην Ουχάν.

Η Μάτζι Μπενάσι συμμετείχε στους αγώνες ποδηλασίας και εκεί υπέστη ένα ατύχημα στον τελευταίο γύρο, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα πλευρό και να υποστεί διάσειση. Αν και εκατοντάδες αθλητές από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στους αγώνες, ο τραυματισμός της και κυρίως η δημόσια απομάκρυνσή της με φορείο συνέβαλαν στην στοχοποίησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δεν παρουσίασε συμπτώματα, ούτε νόσησε ποτέ από τον ιό. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια και ο σύζυγός της αναφέρονται καθημερινά στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ως «εκείνοι που έφεραν τον κορονοϊό στην Κίνα».

Μάλιστα, η διεύθυνση και οι φωτογραφίες τους δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κλείσουν όλους τους λογαριασμούς που διατηρούσαν εξαιτίας των χιλιάδων απειλητικών μηνυμάτων.

Σε συνέντευξή της στο CNN Business, δήλωσε ότι νιώθει «σαν να ξυπνάει από ένα κακό όνειρο, μόνο και μόνο για να βρεθεί σε έναν εφιάλτη κάθε μέρα». Μολονότι η ζωή της Μάτζι και του συζύγου της, Ματ, έχει ανατραπεί, εξακολουθούν να εργάζονται. Η Μάτζι είναι αξιωματικός ασφαλείας του Αμερικανικού Στρατού στη Βιρτζίνια. Ο σύζυγός της είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και πλέον δραστηριοποιείται στο Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με UFO (vid)