ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: Τι αναφέρουν οι ειδικοί για τους ιαθέντες που βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορονοϊό

Ν. Κορέα: Τι αναφέρουν οι ειδικοί για τους ιαθέντες που βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορονοϊό
ap

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Νότια Κορέα η περίπτωση 292 ασθενών που ενώ ανάρρωσαν πλήρως από τον Covid-19, βγήκαν ξανά θετικοί

Μεταξύ των ερωτημάτων που οι ερευνητές καλούνται να απαντήσουν είναι το κατά πόσο οι ιαθέντες αναπτύσσουν ανοσία στον ιό Covid-19 και αν μπορεί να επανεμφανιστεί σε ασθενείς που φέρεται να έχουν αναρρώσει. Ωστόσο, ο επικεφαλής των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών (KCDC) υποβάθμισε την όποια αναστάτωση πως τα αποτελέσματα των τεστ των 292 αυτών ανθρώπων συνιστούν ανησυχητικό χαρακτηριστικό της ασθένειας.

Όπως τόνισε ο δρ. Myoung Don Oh και η ομάδα του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα νέα αυτά θετικά τεστ να μην είναι εκ νέου μολύνσεις, αλλά να βγαίνουν θετικά λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων των τεστ, όπως μεταδίδει το cbsnews.

«Θραύσματα RNA εξακολουθούν να υπάρχουν σε ένα κύτταρο ακόμα και αν ο ιός είναι εξουδετερωμένος», δήλωσε ο Oh κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας Yonhap. «Είναι πιο πιθανό ότι εκείνοι που βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον ιό να εντοπίστηκαν με μέρη του ιού που έχουν ήδη απενεργοποιηθεί», συνέχισε, εξηγώντας στη συνέχεια ότι οι βιολογικές αλληλεπιδράσεις του κορονοϊού με το ανθρώπινο DNA δείχνουν την έλλειψη ικανότητάς του να «δημιουργεί χρόνιες λοιμώξεις».

Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στη Νότια Κορέα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που να οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα, για πρώτη φορά από την κορύφωση της πανδημίας στη χώρα της Ασίας την 29η Φεβρουαρίου.

Τα KCDC εξήγησαν ότι εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Νότια Κορέα αυξήθηκε έτσι σε 10.765.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα αυξήθηκε έτσι στα 247.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ξέχαστε όσα ξέρατε! Έτσι θα πίνουμε καφέ και ποτό - Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα