ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Βρετανία: 627 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στην εργασία

Κορονοϊός Βρετανία: 627 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στην εργασία
ap

Κατά 8% αυξήθηκαν τη Δευτέρα (11/05) οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ στο Λονδίνο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις οδηγίες για την ομαλή, ασφαλή επιστροφή στην εργασία όσων δεν θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, έχοντας την συναίνεση των εργατικών ενώσεων και των επιχειρήσεων, δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Άλοκ Σάρμα, τονίζοντας ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους εργασίας τους.

Προέτρεψε τους εργοδότες των επιχειρήσεων να εφαρμόσουν κανόνες για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να μεταβεί στο επίπεδο τρία του συστήματος συναγερμού για τον κορονοϊό (από το τέσσερα που είναι τώρα) με «προσεχτικά βήματα».

Το υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής εξέδωσε οχτώ ξεχωριστές οδηγίες για το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα (κατασκευαστικός κλάδος, εργοστάσια και αποθήκες, εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα, γραφεία και υπηρεσίες, σε σπίτια άλλων ανθρώπων, σε χώρους εστίασης όπου θα γίνονται διανομές, καταστήματα, οδηγοί) στη διάρκεια της πανδημίας, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Σάρμα, η υπηρεσία αρμόδια για την εφαρμογή της νομοθεσίας στους χώρους εργασίας (HSE) θα διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα καταγγελιών από τους πολίτες, όπως και η απαγόρευση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εάν αποδειχτεί ότι παραβιάζονται κανόνες στους χώρους εργασίας.

Από σήμερα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στην παρουσίαση των δεδομένων της το νέο σύστημα συναγερμού πέντε επιπέδων για τον κορονοϊό, βάσει του οποίου θα χαράσσεται η στρατηγική για την χαλάρωση των περιορισμών, και έχει αφαιρέσει τις διαφάνειες που συγκρίνουν τα δεδομένα για την πανδημία στη Βρετανία με αυτά των υπολοίπων χωρών.

Μεταξύ των δεδομένων που παρουσίασε ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας Στίβεν Πόουις, φαίνεται ότι μέχρι την 1η Μαΐου το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 27.510 θανάτους από κορονοϊό, επιβεβαιωμένους με διαγνωστικό τεστ, ενώ επίσης μέχρι την 1η Μαΐου η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε 36.591 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων των ύποπτων περιπτώσεων και αυτών που δεν είχαν εξακριβωθεί με διαγνωστικό τεστ. Συμπλήρωσε ότι ο ρυθμός θανάτων μειώνεται τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα κέντρα φροντίδας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 627 θάνατοι από κορονοϊό, εντός και εκτός των νοσοκομείων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά σε 32.692, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 85.000 διαγνωστικά τεστ. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε όλη τη χώρα με κορονοϊό μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά περίπου 2.000.

Κατά 8% αυξήθηκαν τη Δευτέρα (11/05) οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ στο Λονδίνο

Ο φορέας μεταφορών του Λονδίνου, TfL, θα μπορεί να καλύψει μόνο το 15% των μετακινήσεων, στο ενδεχόμενο που λειτουργήσει στο 100% τις υπηρεσίες του, δήλωσε σε τοποθέτησή του στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σχετικά με τις αναλυτικές οδηγίες για τους επιβάτες και τους λειτουργούς των μέσων μεταφοράς, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι μετακινήσεις μέσω του TfL αυξήθηκαν κατά 8% χθες - μετά την ανακοίνωση της χαλάρωσης του περιορισμού για την επιστροφή στην εργασία που έκανε την Κυριακή ο πρωθυπουργός - και κάλεσε τους πολίτες να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακινήσεων, όπως πεζή, με ποδήλατο ή αυτοκίνητο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον φορέα για την αύξηση των υπηρεσιών του το συντομότερο.

Συνέστησε σε όσους μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς να χρησιμοποιούν προστατευτικά προσώπου, ως προληπτικό μέτρο, να αποφύγουν να μετακινούνται τις ώρες αιχμής, να χρησιμοποιούν ανέπαφες πληρωμές και να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά από κάθε μετακίνηση.

Ανέφερε ότι συνολικά 42 υπάλληλοι του φορέα μεταφορών του Λονδίνου, TfL, έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, και άλλοι δέκα υπάλληλοι του σιδηροδρομικού δικτύου, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία, όπως είπε, εάν κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας στο Newsbomb.gr: Δεν αποκλείω κρούσματα ή θανάτους στην Ελλάδα πριν τις 26 Φεβρουαρίου