ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Σπαρακτικό! Γυναίκες θηλάζουν μωρά που έχασαν τη μαμά τους σε επίθεση σε νοσοκομείο

Αφγανιστάν: Σπαρακτικό! Γυναίκες θηλάζουν μωρά που έχασαν τη μαμά τους σε επίθεση σε νοσοκομείο

Σοκάρουν οι εικόνες από τα νεογέννητα που έμειναν ορφανά μετά την επίθεση ενόπλων κατά δημόσιου νοσοκομείου της Καμπούλ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, μεταξύ αυτών μητέρες, νοσοκόμες αλλά και δύο νεογνά, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων σε δημόσιο νοσοκομείο της Καμπούλ, εντός του οποίου λειτουργεί μαιευτική κλινική της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που έρχονται από την συγκεκριμένη μαιευτική κλινική, οι οποίες δείχνουν μητέρες να θηλάζουν μωρά που έχασαν τη μητέρα τους.

Όπως μεταδίδει το news.sky.com η επίθεση ενόπλων έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 12/5 στο νοσοκομείο στην συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι της αφγανικής πρωτεύουσας.

Δείτε την gallery:

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε μετά την έναρξη της επίθεσης παιδίατρος που κατόρθωσε να διαφύγει. Ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού επενέβησαν στον τόπο της επίθεσης και οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επί πολλές ώρες. Αφγανοί στρατιώτες απομάκρυναν νεογνά και μητέρες από τον χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις τεσσάρων ναρκών στον βόρειο τομέα της Καμπούλ, που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 60 ανθρώπων. Σύμφωνα με το news.sky.com όσοι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας, ανέφεραν οι αρχές.

Από την πλευρά της η αφγανική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι οι Ταλιμπάν ήταν υπεύθυνοι, αλλά η Οργάνωση, που κάποτε διοικούσε τη χώρα, αρνήθηκε την ανάμιξή της στην επίθεση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε πώς θα ανοίξουν οι παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο