ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια Τζάκσον αποσύρει την αγωγή κατά του γιατρού

Η οικογένεια Τζάκσον αποσύρει την αγωγή κατά του γιατρού

Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον δεν θα ζητήσει αποζημίωση από τον γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ, καθώς αποφάσισε να αποσύρει την αγωγή της.

Ο Μάρεϊ έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για το θάνατο του «βασιλιά της ποπ», όμως την ερχόμενη εβδομάδα επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή της οικογένειας για χρηματική αποζημίωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Μάρεϊ ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι ο γιατρός θα έπρεπε να αποζημιώσει τα παιδιά του Τζάκσον με το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την κηδεία του πατέρα τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι η οικονομική ζημία από την ακύρωση των συναυλιών που επρόκειτο να δώσει ο Τζάκσον στο Λονδίνο αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δικηγόρος του Μάρεϊ, ωστόσο, δήλωσε πως θα ήταν μάταιο να ζητηθεί αποζημίωση γιατί ο πρώην γιατρός του Μάικλ Τζάκσον δεν έχει χρήματα. Μια αγωγή σε βάρος του απλώς θα τον εμπόδιζε να επωφεληθεί από την υπόθεση στο μέλλον, για παράδειγμα αν έγραφε ένα βιβλίο για το θάνατο του βασιλιά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Ιουνίου 2009 από το ισχυρό αναισθητικό που του χορηγούσε ο Μάρεϊ ως υπνωτικό.