ΚΟΣΜΟΣ

Χωριό - «φάντασμα» βρίσκεται βυθισμένο σε λίμνη – Η συγκλονιστική ιστορία του

Χωριό - «φάντασμα» βρίσκεται βυθισμένο σε λίμνη – Η συγκλονιστική ιστορία του

Δέος προκαλούν οι εικόνες από το χωριό που άλλοτε έσφυζε από ζωή…

Ένα μεσαιωνικό «χωριό-φάντασμα» παγωμένο στο χρόνο που είχε θαφτεί στον πάτο μιας λίμνης άρχισε να ξεπροβάλει και πάλι αφού η στάθμη του νερού άρχισε να υποχωρεί.

Το ιταλικό χωριό Fabbriche di Careggine ιδρύθηκε από μια ομάδα σιδηρουργών τον 13ο αιώνα και έγινε διάσημο για την παραγωγή σιδήρου.

Ωστόσο – σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Mirror - το 1947 στο σημείο δημιουργήθηκε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στην κοντινή πόλη Vagli di Sotto.

Δείτε την gallery:

Το όμορφο χωριό στη συνέχεια «χάθηκε για πάντα» μέσα στην τεχνητή λίμνη Vagli.

Κάτω από το νερό τα πέτρινα κτίρια του χωριού, το νεκροταφείο, η γέφυρα και η εκκλησία παρέμειναν όλα αυτά τα χρόνια σε πολύ καλή κατάσταση.

Από την κατασκευή του φράγματος, η λίμνη άδειασε μόνο τέσσερις φορές για εργασίες συντήρησης. Και κάθε φορά, καθώς το νερό αποστραγγίζεται, το… στοιχειωμένο χωριό αρχίζει να εμφανίζεται

Η τελευταία φορά που το χωριό βγήκε στην επιφάνεια ήταν το 1994 και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Fabbriche di Careggine για να περπατήσουν στους δρόμους του.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη την εποχή δείχνουν τα πέτρινα σπίτια να στέκονται ακόμα όρθια, το νεκροταφείο, τη γέφυρα και την εκκλησία με τον ερειπωμένο καμπαναριό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Mirror το χωριό θα… εμφανιστεί ξανά το 2021 αφού θα ξαναγίνουν εργασίες συντήρησης της τεχνίτης λίμνης. Τελευταία φορά το χωριό είχε εμφανιστεί ξανά το 1994.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλήρωση Τζόκερ (31/5/2020): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 9.000.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις