ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: «Πάω να κάνω κάτι φρικτό» - Η μαρτυρία της πρώην του Γερμανού παιδόφιλου

Μαντλίν: «Πάω να κάνω κάτι φρικτό» - Η μαρτυρία της πρώην του Γερμανού παιδόφιλου

Ο Μπρίκνερ ήταν αποφασισμένος αρκετές ημέρες πριν, να απαγάγει την Μαντλίν.

Κορυφώνεται η αγωνία για το τι συνέβη στην Μαντλίν ΜακΚάν καθώς νούμερο 1 ύποπτος για την εξαφάνιση του παιδιού, Κρίστιαν Μπρίκνερ, φαίνεται πως σχεδίαζε αρκετό καιρό την απαγωγή της.

Μιλώντας στην βρετανική Sun, η πρώην σύντροφος του Γερμανού παιδόφιλου εκείνη την περίοδο, το 2007, αποκάλυψε πως ο Μπρίκνερ της είχε εκμυστηρευτεί μια ημέρα πριν η Μαντλίν εξαφανιστεί πως «πρόκειται να κάνω κάτι φρικτό».

«Έχω μια δουλειά στην Praia da Luz αύριο. Είναι μια φρικτή δουλειά αλλά πρέπει να την κάνω και θα μου αλλάξει την ζωή. Δεν θα με δεις για λίγο καιρό», ήταν τα λόγια του Μπρίκνερ στις 2 Μαΐου του 2007, όπως αποκάλυψε η πρώην σύντροφός του, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το όνομά της.

Την επόμενη ημέρα, στις 3 Μαΐου, η Μαντλίν εξαφανίστηκε και η τύχη της παραμένει άγνωστη εδώ και 13 χρόνια, αν και η οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας αναφέρουν με κάθε βεβαιότητα πως το παιδί είναι νεκρό.

Έτσι τη σκότωσε ο Γερμανός παιδόφιλος

Το κουβάρι της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν έχει αρχίσει και ξετυλίγεται, μετά την αποκάλυψη πως ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερ, είναι ο άνθρωπος που την πήρε από το τουριστικό θέρετρο στο Αλγκάρβε τον Μάιο του 2007.

Μετά από έρευνες των γερμανικών Αρχών, ο Μπρίκνερ ανέβηκε πρώτος στη λίστα των υπόπτων, με τον επικεφαλής της έρευνας να δηλώνει στο Sky News πως θεωρείται δεδομένο ότι η Μαντλίν είναι νεκρή. Το γεγονός πως ο 43χρονος παιδόφιλος δεν συνεργάζεται, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Μιλώντας στην βρετανική εκπομπή, «Good Morning Britain», ο αρχιστυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, Julian Reichelt, αποκάλυψε πως η αστυνομία έχει στην διάθεσή της πληροφορίες που όχι μόνο επιβεβαιώνουν τον θάνατο της Μαντλίν αλλά και τον τρόπο που το παιδί έχασε την ζωή του.

«Η αστυνομία έχει μια ιδέα για το πως η Μαντλίν ΜακΚάν πέθανε, για την ακρίβεια πως δολοφονήθηκε. Αυτή την στιγμή, και αυτό είναι κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι, δεν έχουν καμία ιδέα που μπορεί να βρίσκεται το πτώμα, μπορεί να είναι κάπου θαμμένο», δήλωσε ο Julian Reichelt.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος πρόσθεσε πως ο Μπρίκνερ μπορεί να δώσει την λύση, ωστόσο δεν συνεργάζεται ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές περιμένουν να «σπάσει» και να δώσει το οποιοδήποτε σημάδι που μπορεί να φέρει ένα νέο στοιχείο.

Νέες αποκαλύψεις - Έτσι μπήκε στο δωμάτιό της ο Γερμανός παιδόφιλος

Τον υπάλληλο του ξενοδοχείου που πιστεύεται ότι ειδοποίησε τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν ότι το δωμάτιό της ήταν εύκολο για διάρρηξη φέρεται να εντόπισε η πορτογαλική και γερμανική αστυνομία.

Ο υπάλληλος ενημέρωσε τον Κρίστιαν Μπρίκνερ ότι οι McCanns και οι φίλοι τους έτρωγαν κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ δίπλα στην πισίνα, σύμφωνα με μια πορτογαλική εφημερίδα και οι πιθανές διασυνδέσεις του με τον σεσημασμένο 43χρονο ίσως αποδειχθούν κλειδί για τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που παραμένει άλυτη εδώ και 13 χρόνια.

Ο Μπρίκνερ φαίρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο άτομο λίγη ώρα πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν από το ισόγειο διαμέρισμα. Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού με το οποίο συνομίλησε ο άγνωστος με τον 43χρονο Γερμανό απευθύνοντας έκκληση για μάρτυρες, αλλά παραμένει άγνωστο αν το κινητό αυτό ανήκει στον εν λόγω υπάλληλο, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η πορτογαλική αστυνομία αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Correio de Manha, ενώ λέει ότι μπορεί και κάποιος αθώος ρεσεψιονίστας άθελά του να συνέβαλε στην ενημέρωση του Μπρίκνερ ότι οι γονείς της Μαντλίν είχαν φύγει, αφήνοντας ανοικτό το διαμέρισμα ενώ δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά. Ο Μπρίκνερ είναι γνωστό ότι έκανε διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα καταλύματα για να συμπληρώνει το εισόδημά του από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Madeleine-McCann1.jpg
Ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερap

«Μαύρη στο ξύλο» είχε κάνει πρώην φιλενάδα του ο Γερμανός παιδόφιλος

Στην πρώην φιλενάδα του Γερμανού παιδεραστή, Κριστιάν Μπρίκνερ, βασικού υπόπτου στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, εστιάζουν την έρευνά τους οι γερμανικές και βρετανικές αρχές, την οποία μάλιστα είχε κάνει «μαύρη στο ξύλο».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» η αλβανικής καταγωγής Nakscije Miftari, η κοπέλα είχε δεσμό όταν ήταν ανήλικη με τον Γερμανό παιδεραστή. Αφού την έσπασε στο ξύλο, η κοπέλα τον εγκατέλειψε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρώην φιλενάδα του Μπρίκνερ μπορεί να φέρει στο φως πολύτιμες πληροφορίες για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν.

«Ήταν έφηβη όταν είχε δεσμό μαζί του, 17 ετών νομίζω. Ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ζούσαν μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Braunschweig, στη γωνία από το κιόσκι που λειτουργούσε. Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι. Ήταν τρομοκρατημένη από αυτόν. Είναι εντελώς τρελός. Ο Μπρίκνερ την πήρε μαζί του στην Πορτογαλία την άνοιξη του 2014, αλλά την απέλασαν το 2015. Ο Μπρίκνερ επέστρεψε στη Γερμανία λίγους μήνες μετά. Συνέχισαν να συγκατοικούν αλλά μάλωναν και διαφωνούσαν διαρκώς. Τελικά χώρισαν όταν προσπάθησε να τη σκοτώσει. Την έκανε μαύρη στο ξύλο», είπε οικογενειακός φίλος.

Ο Μπρίκνερ εξαφανίστηκε και η κοπέλα επισκέφθηκε ψυχολόγο. «Αφότου ο Γερμανός παιδεραστής έφυγε από το Braunschweig προσπάθησε να κρατήσει επαφή μαζί της. Της τηλεφωνούσε και της έλεγε ότι του λείπει και ότι την αγαπούσε. Αλλά πάντα έκανε σαν τρελός λόγω των ναρκωτικών. Όλο έπινε και έπαιρνε ναρκωτικά» πρόσθεσε ο οικογενειακός φίλος.

«Το κορίτσι είναι νεκρό»

Μιλώντας στο Sky News, για πρώτη φορά επίσημα από την ημέρα που το όνομα του Μπρίκνερ ήρθε στην δημοσιότητα, ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας, ξεκαθάρισε πως η Μαντλίν είναι νεκρή.

«Από όλες τις πληροφορίες που έχουμε, το κορίτσι είναι νεκρό. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να δείχνει το αντίθετο. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αναφέρουν πως η Μαντλίν δεν ζει. Έχουμε ευρήματα τα οποία δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε, ωστόσο όλα δείχνουν πως το παιδί είναι νεκρό, ακόμη και αν δεν έχουμε βρει την σορό της», δήλωσε ο Βόλτερς.

Μάλιστα, παραδέχθηκε πως χωρίς να έχει βρεθεί το πτώμα της Μαντλίν, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα έρευνας για τις κατοικίες που έμενε ο Μπρίκνερ, αλλά ούτε και να δικαστεί για φόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ: Τα μυστικά της συμφωνίας με την Ιταλία - Δένδιας: Μεγαλώσαμε τα σύνορα

Σχετικές ειδήσεις