ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Οι 2 επιστολές από την γερμανική αστυνομία που δεν έδωσαν ποτέ οι Άγγλοι

Μαντλίν: Οι 2 επιστολές από την γερμανική αστυνομία που δεν έδωσαν ποτέ οι Άγγλοι

Η εφημερίδα Sun φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα αποκάλυψη σχετικά με τις παραλείψεις των Αρχών.

Οι προσπάθειες για την ανακάλυψη της τύχης της Μαντλίν ΜακΚάν, συνεχίζονται, ωστόσο στην δημοσιότητα έρχονται διαρκώς οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί των Αρχών όλων των εμπλεκομένων χωρών.

Αυτή την φορά, η εφημερίδα Sun, αποκαλύπτει πως οι γονείς της Μαντλίν, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚάν, είχαν λάβει προσωπικές επιστολές από τις γερμανικές Αρχές οι οποίες, ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ καθώς οι Βρετανοί αστυνομικοί δεν τις παρέδωσαν!

Η δεύτερη μάλιστα, ήταν την περσμένη εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, πως η Μαντλίν είναι νεκρή, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των γονιών του παιδιού καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη σχετικά με αυτους τους ισχυρισμούς.

Οι συγκεκριμένες επιστολές παραδόθηκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας στην Σκότλαντ Γιάρντ, ωστόσο για τους δικούς τους λόγους οι Βρετανοί θεώρησαν σωστό να μην τις δώσουν στους γονείς.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε αφότου οι γονείς της Μαντλίν, είχαν τοποθετηθεί επίσημα σε δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν πως οι γερμανικές Αρχές είχαν ενημερώσει με επιστολή για ευρήματα που αποδεικνύουν πως το παιδί είναι νεκρό.

Η διάψευση ήρθε φυσικά ωστόσο η επιστολή είχε σταλεί αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ δεν την παρέδωσε ποτέ στους ΜακΚάν.

Αυτό είναι ένα ακόμη επεισόδιο στις ερευνητικές γκάφες που κάνουν οι Αρχές, καθώς πριν λίγες ημέρες οι Πορτογάλοι και οι Γερμανοί μάλωναν (!) σχετικά με τα δείγματα DNA, με τους πρώτους να αρνούνται να δώσουν στοιχεία στους δεύτερους.

Και όλα αυτά ενώ ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, αρνείται να μιλήσει!

Μυστήριο με το σάλιο που βρέθηκε στην κουβέρτα της

Επανεξέταση του σάλιου που φαίνεται πως είχε εντοπιστεί στην κουβέρτα της μικρής Μαντλίν ζητούν οι γερμανικές Αρχές.

Το δείγμα προέρχεται από την κουβέρτα της Μαντλίν, η οποία είχε βρεθεί στο κρεβάτι που κοιμόταν όσο έμενε με την οικογένειά της στο δωμάτιο στην Πράια ντα Λουζ το 2007.

Τα τεστ που πραγματοποίησαν οι πορτογαλικές Αρχές έδειξαν ότι το DNA που βρέθηκε στο δείγμα του σάλιου δεν σχετίζεται με τον Γερμανό παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρύκνερ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας υπόπτων για την απαγωγή της Μαντλίν Μακάν.

Ωστόσο, οι ερευνητές στη Γερμανία ζητούν να λάβουν το δείγμα και να διεξάγουν τα δικά τους τεστ, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «στοιχείο ζωτικής σημασίας», όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του Sky News.

«Όχι» από την πορτογαλική αστυνομία

Η πορτογαλική αστυνομία, όμως, αρνείται να αποστείλει το δείγμα εξαιτίας των προσφάτων δηλώσεων του Γερμανού εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς.

Ο Βόλτερς την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι οι Αρχές στην Πορτογαλία θεωρούν τους γονείς της Μαντλίν υπεύθυνους για την εξαφάνιση της κόρης τους. Βέβαια, σημειώνεται πως η πορτογαλική αστυνομία τους αφαίρεσε από τη λίστα των υπόπτων το 2008.

Αρνείται να μιλήσει ο Γερμανός παιδόφιλος

Ο Γερμανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν, αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του.

«Ο Κρίστιαν Μπ. δεν κάνει δηλώσεις για την υπόθεση επί του παρόντος και σας ζητούμε να καταλάβετε ότι ως δικηγόροι υπεράσπισής του δεν θα κάνουμε ούτε εμείς», έχει πει ο Φρίντριχ Φίλσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ύποπτος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 17χρονος στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας