ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Αποκάλυψη για το μυστηριώδες τηλεφώνημα του παιδόφιλου πριν την εξαφάνιση

Μαντλίν: Αποκάλυψη για το μυστηριώδες τηλεφώνημα του παιδόφιλου πριν την εξαφάνιση

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία.

Ο 43χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο Γερμανός παιδόφιλος, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και ενδεχομένως και τον θάνατο της Μαντλίν, έκανε ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα μέσα από το οικοδομικό συγκρότημα στο οποίο διέμεναν το κοριτσάκι και οι γονείς της, μία ώρα πριν χαθούν τα ίχνη της.

Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα έγινε στην γερμανική εκπομπή Aktenzeichen XY… Ungelöst.

Μάλιστα, τηλεθεατής της εκπομπής επικοινώνησε με τις αρχές και ανέφερε ότι αναγνώρισε το νούμερο αυτό του τηλεφώνου και πράγματι ανήκει στον Μπρίκνερ.

Ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής, μιλώντας στο Focus, ανέφερε: «Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι πορτογαλικό κινητό τηλέφωνο δέχτηκε κλήση από το κινητό του Γερμανού υπόπτου. Λιγότερο από μία ώρα από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Το τηλεφώνημα έγινε από ίδιο μέρος όπου εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή η Μαντλίν».

«Έχω την αίσθηση ότι κάτι πολύ σημαντικό θα βγει από όλο αυτό. Το τηλεφώνημα αυτό ενδεχομένως να παίξει καθοριστικό ρόλο στις έρευνες. Μπορώ να φανταστώ ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στις έρευνες θα θέλουν να μάθουν σε ποιον ανήκει το πορτογαλικό τηλέφωνο. Οποιοδήποτε στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των ερευνών», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Πάνω από 8.000 φωτογραφίες βρέθηκαν στο κρησφύγετο του παιδόφιλου

Γερμανός εισαγγελέας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως βρέθηκαν 8.000 φωτογραφίες σε κρησφύγετο του Γερμανού παιδόφιλου Κρίστιαν Μπρίκνερ, του βασικού υπόπτου της υπόθεσης εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν.

Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν ακόμη στην κατοχή τους κάποιο αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Μπρίκνερ απήγαγε το τότε 3χρονο κοριτσάκι.

Μέσα στο σπίτι Μπρίκνερ, το οποίο βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ, οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν πάνω από 8.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και δεκάδες usb sticks.

Αυτό που έχει πλέον μεγάλη σημασία είναι η μάχη που δίνουν οι εισαγγελικές Αρχές να συνδέσουν τον Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της Μαντλίν καθώς ο παιδόφιλος έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης καθώς έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του για διαφορετικό αδίκημα.

Οι γονείς της Μαντλίν

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν έχει δεχτεί ακόμα κατηγορίες για την εξαφάνιση ή τον θάνατό της.

Την ίδια ώρα, Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν εκ νέου τις προηγούμενες ημέρες πως έχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι η για χρόνια αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή.

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος του παιδιού, αλλά έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν», αποκάλυψε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς σε αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σπίτι του Μπρίκνερ, ήταν του μικρού παιδιού, ο Ουόλτερς είπε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή δεν υπάρχουν φωτογραφίες της Μαντλίν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε