ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νεκρός οδηγός λεωφορείου από επίθεση επιβατών - Αρνούνταν να φορέσουν μάσκα

Γαλλία: Νεκρός οδηγός λεωφορείου από επίθεση επιβατών - Αρνούνταν να φορέσουν μάσκα
AP PHOTOS

Τον θάνατο ενός οδηγού λεωφορείου στη Γαλλία που ξυλοκοπήθηκε από επιβάτες που αρνούνταν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες προσώπου, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ και η οικογένεια του θύματος.

Ο 59χρονος Φιλίπ Μονγκιγιό έμεινε εγκεφαλικά νεκρός μετά την επίθεση που δέχτηκε στην πόλη Μπαγιόν, στις 5 Ιουλίου. Η οικογένειά του αποφάσισε την Παρασκευή να αποσυνδέσει τη μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να φύγει. Τόσο οι γιατροί όσο και εμείς ήμασταν υπέρ αυτής της απόφασης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 18χρονη κόρη του, Μαρί Μονγκιγιό.

Σύμφωνα με το CNNi, τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για την επίθεση.

Η επίθεση συνέβη την Κυριακή 5 Ιουλίου περίπου στις 7:15 μ.μ. στο λεωφορείο 810, με προορισμό το Μπιαρίτζ. Ο 59χρονος οδηγός έλεγξε το εισιτήριο ενός από τους άντρες, ενώ ζήτησε και από τους τέσσερις να φορέσουν προστατευτικές μάσκες προσώπου, σύμφωνα με το εισαγγελέα.

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γαλλίας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, η οικογένειά του οργάνωσε πορεία προς τιμήν του, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες, με όλους τους παρευρισκόμενους να φορούν λευκά.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το θάνατο του Μονγκιγιό στο Twitter αργά την Παρασκευή, γράφοντας ότι η υπόθεση «άγγιξε τις καρδιές μας».

«Η Δημοκρατία τον αναγνωρίζει ως υποδειγματικό πολίτη και δεν θα τον ξεχάσει. Ο νόμος θα τιμωρήσει τους δράστες αυτού του απεχθούς εγκλήματος», έγραψε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την επίθεση ως «δειλή».

Με πληροφορίες από: French bus driver attacked over mask rules dies, by Simon Cullen and Angela Dewan, CNNi

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - «Βόμβα» Γώγου: Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κυμα του ιού