ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Λυπηρή η αντί-ρωσική ρητορική που διαδίδεται στις ΗΠΑ

Πούτιν: Λυπηρή η αντί-ρωσική ρητορική που διαδίδεται στις ΗΠΑ

Η αντί-ρωσική ρητορική που διαδίδεται στις ΗΠΑ είναι λυπηρή, καθώς επηρεάζει το σύνολο του συστήματος των διεθνών σχέσεων και εμποδίζει το διάλογο μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από τη δική τους [ΗΠΑ] εσωτερική πολιτική κατάσταση. Είναι φυσικά ατυχές να βλέπεις αυτό που συμβαίνει εκεί – στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, στη μεγαλύτερη πυρηνική και στρατιωτική δύναμη- καθώς αντανακλάται στο σύνολο του συστήματος των διεθνών σχέσεων. Και, φυσικά, επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και το νέο κύμα αντί-ρωσικής ρητορικής.

Όσον αφορά το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, το Κρεμλίνο αρκέστηκε μόνο σε μια λεκτική καταδίκη της απόφασης Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος μάλιστα της ρωσικής κυβέρνησης σημείωσε πως πρόκειται για... εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνεις αυτοκίνητο; ΕΔΩ θα βρεις με 150 ευρώ - Όλη η λίστα (pics)