ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-κορονοϊός: Περισσότερα από 5.000 κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Ρωσία-κορονοϊός: Περισσότερα από 5.000 κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Σαρώνει την χώρα ο covid-19.

Η Ρωσία κατέγραψε 5.065 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στη χώρα να ανέλθει σε 912.823, καθιστώντας την την τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στην κρίση του κορονοϊού ανέφερε πως 114 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό των θανάτων σε 15.498.

Κορονοϊός στο Μεξικό: Ξεπέρασαν τις 500.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στο Μεξικό ξεπεράστηκε την Πέμπτη (13/8) το ψυχολογικό όριο των 500.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 627 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με το συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 55.293 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την 3η θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές