ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι συνέλαβε «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι συνέλαβε «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους
Associated Press

Τη σύλληψη «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είναι ο συλληφθείς ούτε πού εντοπίστηκε. Επιπλέον, συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία.

Σε δήλωσή του, αργότερα, στο τηλεοπτικό σταθμό Haberturk TV, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Μαχμούτ Οζντέν.

Στην κατοχή του βρέθηκε ψηφιακό υλικό από το οποίο προκύπτει ότι σχεδίαζε απαγωγές Τούρκων πολιτικών και τη μεταφορά τους στη Συρία. Επίσης, οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι οργάνωνε ομάδες 10-12 ατόμων για να κάνει επιθέσεις εντός της Τουρκίας παίρνοντας οδηγίες από το Ιράκ και τη Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία συνέλαβε έναν τρομοκράτη του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζοντας ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η Τουρκία έχει συλλάβει τα τελευταία χρόνια περίπου 2.000 άτομα και έχει απελάσει άλλα 7.000 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών της κατά της τρομοκρατικής ομάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Αττικόν»: Γιατί επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια ο 59χρονος- Όλη η αλήθεια