ΕΘΝΙΚΑ

Απειλούν οι Τούρκοι: «Το Oruc Reis θα φτάσει στο Καστελόριζο και τη Ρόδο»

Απειλούν οι Τούρκοι: «Το Oruc Reis θα φτάσει στο Καστελόριζο και τη Ρόδο»

Για ανανέωση της τουρκικής Navtex έως τις 25 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνοντας ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα, φτάνοντας στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Μυτιλήνη) 540 στρατιώτες, επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει!

Εβρος: Δεν περνάει τίποτα! Drones, θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ και 1.700 πάνοπλοι φρουροί

Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση περίπου 20% στις μεταναστευτικές ροές παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τις ελληνικές Αρχές να τονίζουν τον κίνδυνο απόπειρας νέας «πολιορκίας» από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κατόπιν εντολής του καθεστώτος Ερντογάν.

Με το φράχτη να έχει καλύψει σχεδόν όλο το μήκος του ποταμού, οι δουλέμποροι επιχειρούν πλέον την εισχώρηση μεταναστών κυρίως από το νοτιότερο τμήμα, εκεί όπου ο φράχτης είναι υπό κατασκευή στο ύψος των Φερρών.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές, αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, καθώς επικαλούνται πως ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, επιχειρώντας να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» τουρκικής προκλητικότητας με… όχημα το μεταναστευτικό. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει το «σφράγισμα» του Έβρου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Τα νέα στοιχεία αφορούν την εξοπλιστική οχύρωση του Έβρου με τα εξής:

  • Τρία μεγάλα… μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες και ανυπόφορων ήχων υψηλής συχνότητας
  • Τέσσερα DRONES εναέρια παρακολούθηση
  • 15 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών τις νυχτερινές ώρες
  • 10 θωρακισμένα τζιπ περιπολιών
  • 5 φουσκωτές βάρκες
  • Υπάρχει η σκέψη για τετράτροχες γουρούνες και μοτοσυκλέτες για περιπολίες

Παράλληλα, θα ακολουθήσει και αριθμητική ενίσχυση.

  • 1.000 αστυνομικοί (μόνιμη δύναμη 400, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου
  • 150 σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ
  • 150 δύναμη FRONTEX
  • 400 συνοριοφύλακες εκ των οποίων 265 Ορεστιάδα και 135 Αλεξανδρούπολη

Ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία, στις Φέρες στο κτήμα Τσιρόζη όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, στον Άρδα ποταμό, και στο Τυχερό Έβρου.

Δύο ομάδες τύπου… ΕΚΑΜ από 30 άτομα η κάθε μία , θα σαρώνουν τον Έβρο προβαίνοντας σε «χειρουργικές» επεμβάσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων δουλεμπόρων και αποτροπής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η στελέχωση θα γίνει επιλογή συνοριοφυλάκων που προσλήφθηκαν πρόσφατα. Θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού. Αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: Σχέδιο «πολιορκίας» του Καστελόριζου – Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα