ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές: Σε χαμηλούς τόνους το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων μεταξύ Χάρις και Πενς

Αμερικανικές εκλογές: Σε χαμηλούς τόνους το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων μεταξύ Χάρις και Πενς
AP Photo

Σε ένα σαφώς πιο ήπιο κλίμα σε σχέση με το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ, αλλά με σπόντες εκατέρωθεν, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (8/10) ώρα Ελλάδος, η μοναδική τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων.

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τη γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις, ότι «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στο μελλοντικό εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού αμφισβητώντας την αξιοπιστία των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια του μοναδικού τους τηλεοπτικού ντιμπέιτ στη Σολτ Λέικ Σίτι.

«Το γεγονός ότι συνεχίζετε να υπονομεύετε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο εμβόλιο, εάν αυτό έρθει ενόσω βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, είναι σκανδαλώδες», στηλίτευσε ο Πενς.

Ο αμερικανικός αντιπρόεδρος απαντούσε σε μια δηκτική τοποθέτηση της Χάρις: «αν οι γιατροί μας πουν ότι πρέπει να το πάρουμε (το εμβόλιο), θα είμαι η πρώτη που θα μπει στην ουρά για να το πάρω. Αλλά αν μου πει πως πρέπει να το πάρω ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εμβολιαστώ».

Από την πλευρά της, η Κάμαλα Χάρις, τόνισε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ότι οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να μάθουν σε ποιον οφείλει χρήματα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζουμε πλέον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρωστάει, ότι έχει χρέη ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η πρώην εισαγγελέας, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου για την οικονομική κατάσταση του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Θα ήταν πολύ καλό εάν γνωρίζαμε σε ποιον χρωστάει χρήματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διότι ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να ξέρει τι ή ποιος επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου», πρόσθεσε η Χάρις, κατηγορώντας τον Τραμπ πως «συγκαλύπτει τα πάντα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Νέο οικιακό τιμολόγιο με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό