ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι

Κορονοϊός - Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι
AP Images

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του Παρισιού και ακόμα 8 μεγάλων πόλεων τις βραδινές ώρες, ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Εκτός από το Παρίσι και την περιφέρειά του, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις: τη Λιλ, τη Λιόν, τη Μασσαλία, την Γκρενόμπλ, το Μονπελιέ, τη Σεντ Ετιέν, τη Ρουέν και την Τουλούζη.

Κατά τη διάρκεια των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα μπορεί κανείς να πάει σε εστιατόρια ή να επισκεφθεί φίλους, συνέχισε ο Μακρόν. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας.

To εξώφυλλο της Liberation για την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο».

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση.

Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037.

Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» τα γηροκομεία - Σε καραντίνα μονάδα στα Ιωάννινα