ΚΟΣΜΟΣ

Σμύρνη: Συγκλονιστικές στιγμές στα χαλάσματα - Μία γυναίκα με τα 3 της παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανοί

Σμύρνη: Συγκλονιστικές στιγμές στα χαλάσματα - Μία γυναίκα με τα 3 της παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανοί

Σμύρνη: «Μάχη» με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, η οποία μετρά τις πληγές της από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε βόρεια της Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Η περιοχή, λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, «χτυπήθηκε» και από τσουνάμι που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Για περισσότερες από 26 ώρες οι διασώστες ψάχνουν αδιάκοπα να βρουν ενδείξεις ζωής στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής. Οι σκηνές συγκλονιστικές, μία ολόκληρη πόλη θρηνεί τους νεκρούς της, μετρά καταστροφές και αγωνιά για την τύχη των αγνοούμενων.

Ελπίδα στα συντρίμμια

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτηρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες.

Την ίδια ώρα οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια τους να σώσουν τους εγκλωβισμένους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτήρια στη Σμύρνη. Ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί 104 άνθρωποι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Δείτε live εικόνα από την Τουρκία:

Τουλάχιστον 35 νεκροί

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 35 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (AFAD). Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Η στιγμή του τσουνάμι

Σύμφωνα με το Anadolu, κλιμάκια των τουρκικών συνεργείων διάσωσης έχουν σπεύσει και στις συνοικίες Σίγκατσικ και Ακαρτσά, οι οποίες βρέθηκαν στο έλεος του παλιρροϊκού κύματος που εκδηλώθηκε συνέπεια του ισχυρού σεισμού.

Σκάφη που βρίσκονταν στη θάλασσα ξεβράστηκαν στη στεριά, ενώ στην περιοχή του Καλεϊτσί η στάθμη του νερού παρέσυρε αυτοκίνητα και προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το παραλιακό μέτωπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Σάμος: «Δεν πρόλαβαν να φύγουν» - Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που βρήκε νεκρά τα δύο παιδιά