ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα

Όλο ο πλανήτης περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών που θα αναδείξουν τον επόμενο πλανητάρχη.

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν διασταυρώνουν τα... ξίφη τους στην πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση, με τα βλέμματα όλου του πλανήτη να είναι στραμμένα στις ΗΠΑ και τον επόμενο κάτοικο του Λευκού Οίκου.

Πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα όμως στην χώρα μας;

Οι τελευταίες κάλπες – στην βορειοδυτική πολιτεία της Αλάσκας – θα κλείσουν στις 7 τα χαράματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε κάθε πολιτεία που κλείνουν οι κάλπες θα ανακοινώνονται τα exit poll.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το αποτέλεσμα θα είναι σαφές όταν η πολιτεία της Αλάσκα ανακοινώσει το exit poll, δηλαδή μετά τις 7.00. Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 11.00 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων στον Τραμπ - Η ανησυχία των Δημοκρατικών

Με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές να απέχουν μόλις δύο 24ωρα, οι δύο υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους.

Μάλιστα, εν μέσω του προεκλογικού πυρετού, οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, είτε σε εθνικό είτε σε πολιτειακό επίπεδο.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Selzer δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ ευρύ προβάδισμα στην πολιτεία της Αϊόβα, με 48% έναντι 41% για τον Τζο Μπάιντεν εν όψει των προεδρικών εκλογών της Τρίτης (03/11).

Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, αν όντως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αυτό το διευρυμένο προβάδισμα έναντι του Τζο Μπαίντεν στην Αϊόβα, τότε ενδέχεται ο Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθεια επικράτησης σε άλλες πολιτείες «κλειδιά», όπως το Μίτσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια εταιρεία εκτιμούσε στην τελευταία της δημοσκόπηση αντίστοιχης έκτασης επικράτηση επτά μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ενώ η κάλπη έδωσε τελικά νίκη για τον νυν Αμερικανό πρόεδρο, με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την Κυριακή την εκστρατεία του με πέντε ομιλίες σε ισάριθμες πολιτείες-κλειδιά, ενώ ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν στο τέλος της δικής του εκστρατείας θα βρεθεί στην Πενσιλβάνια, επίσης κρίσιμη πολιτεία, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Τέσσερα χρόνια ακόμα, τέσσερα χρόνια ακόμα», φώναζαν ρυθμικά το Σάββατο, κάθε φορά, οι οπαδοί του Τραμπ που συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις πόλεις όπου εκφώνησε ομιλίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr