ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα για τον θάνατό του
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο θάνατος του 60χρονου μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Σαν «κεραυνός» έσκασε η είδηση πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός, το απόγευμα της Τετάρτης (25.11). Ο Αργεντινός μύθος του ποδοσφαίρου σε ηλικία 60 ετών υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στην Αργεντινή.

Όπως ήταν λογικό ακολούθησε καταιγισμός από συγκινητικά μηνύματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλος ο αθλητικός και μη κόσμος, έσπευσε να τιμήσει τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Συγκλονιστικά είναι και τα πρωτοσέλιδα που έχουν ήδη ετοιμάσει μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες σε όλο τον πλανήτη. Η γαλλική Equipe, κορυφαία αθλητική εφημερίδα στην Ευρώπη, έχει μια τεράστια φωτογραφία του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής κι αναφέρει πως «ο Θεός πέθανε», ενώ και η Liberation έκανε μονοθεματικό πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στον Μαραντόνα.

Επίσης, στο οπισθόφυλλο του Guardian – παρότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν… μισητός ποδοσφαιρικά στους Άγγλους από το 1986 – είναι όλο αφιερωμένο σε εκείνον με αποθεωτικά σχόλια.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

Το πρωτοσέλιδο της Equipe
Το πρωτοσέλιδο της Liberation
Το οπισθόφυλλο του Guardian

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)