ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το 3ο κύμα της πανδημίας αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Το 3ο κύμα της πανδημίας αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που διαγνώστηκαν την Τετάρτη (25/11) στη Νότια Κορέα ξεπέρασε τα 500 για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας του εντοπισμού σποραδικών εστιών στη χώρα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν αυτό που αποκαλούν τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Σεούλ ανακοίνωσε την Πέμπτη (26/11) ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτη καταγράφηκαν 583 κρούσματα, τα 553 από τα οποία οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, με το σύνολο να φθάνει τις 32.318 μολύνσεις. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον Μάρτιο.

Παράλληλα, άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 515 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρέμεινε υψηλότερος από 300 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και για έξι από τις τελευταίες επτά ημέρες. Παραμένει τριψήφιος επί 19 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι το τρέχον κύμα ενδέχεται να είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί, καθώς εντοπίζονται εστίες σε γραφεία, σχολεία, γυμναστήρια, μικρές συγκεντρώσεις και κέντρα εκπαίδευσης του στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο στρατός επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αναστέλλει όλες τις χορηγήσεις αδειών, ενώ ανακαλεί όσες είχαν δοθεί ήδη.

Η απόφαση του επιτελείου ακολούθησε τον εντοπισμό 50 κρουσμάτων σε κέντρο εκπαίδευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διευκρίνισε το Yonhap.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)