ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Μπουρλά: Δεν είναι σίγουρο αν κάποιος που εμβολιάζεται θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό

Κορονοϊός - Μπουρλά: Δεν είναι σίγουρο αν κάποιος που εμβολιάζεται θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό

Κορονοϊός: Προβληματίζει η δήλωση του CEO της Pfizer.

«Η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη» εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού… Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί». Αυτό ανέφερε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill», οι δηλώσεις του CEO του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού έγιναν στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Λέστερ Χολτ.

Γιατί καθυστερεί την έγκριση η ΕΕ

Πυρετώδεις προετοιμασίες είναι οι προετοιμασίες στην Μεγάλη Βρετανία, για το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer το οποίο έλαβε έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή. Η Βρετανία αναμένεται να είναι το πρώτο κράτος της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά προκαλεί η «καθυστέρηση» που παρατηρείται για την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η απόφαση για την κυκλοφορία του θα ληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εγκρίνει αρκετά νωρίτερα το εμβόλιο της Pfizer με την καταλυτική ημερομηνία να είναι η 10η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την έγκριση που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε: «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας».

Ο EMA πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ’ ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Αποκάλυψη Πέτσα: Πότε ανακοινώνεται η άρση των μέτρων