ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Τρίτη αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Τρίτη αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία

Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας, θα αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Ο επικεφαλής του NHS, Chris Hopson, ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στο BBC Breakfast, ότι πρώτοι Βρετανοί θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού.

Παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια

Στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδόθηκαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNTech για τον κορονοϊό.

Τα εμβόλια έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διανεμηθούν σε κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, αριθμός αρκετός για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για «φανταστικά νέα», όμως προειδοποίησε για τις επιμελητειακές προκλήσεις που περιλαμβάνει η διανομή του εμβολίου, το οποίο πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Αν και μπορεί να διατηρηθεί για πέντε ημέρες σε κανονικό ψυγείο, ο Βαν-Ταμ δήλωσε πως υπάρχει όριο στο πόσο συχνά μπορεί να βγει και να ξαναμπεί στο ψυγείο, κάτι που έχει επιπτώσεις στη διανομή του στα γηροκομεία.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει πως οι ένοικοι οίκων ευγηρίας και αυτοί που τους φροντίζουν έχουν την πρώτη προτεραιότητα για να κάνουν το εμβόλιο, μαζί με τους άνω των 80 ετών, αν και ο γιατρός που προεδρεύει της επιτροπής εμβολίων, η οποία συνέταξε τον κατάλογο, έχει δηλώσει πως επιχειρησιακά ζητήματα θα επηρεάσουν τη διανομή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει