ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύλληψη δυο Ρώσων δημοσιογράφων - Βιντεοσκοπούσαν χωρίς άδεια

Τουρκία: Σύλληψη δυο Ρώσων δημοσιογράφων - Βιντεοσκοπούσαν χωρίς άδεια

Σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την ώρα που «βιντεοσκοπούσαν χωρίς άδεια ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών»

Δύο δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού NTV συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς στην Τουρκία, όπως ανέφερε σήμερα ο εργοδότης τους.

Το πρωί της Πέμπτης «ο δημοσιογράφος Αλεξέι Πετρούσκο και ο εικονολήπτης Ιβάν Μαλίσκιν ενημέρωσαν τη σύνταξη ότι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς στην Κωνσταντινούπολη», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του καναλιού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Πετρούσκο έστειλε ένα μήνυμα στους συναδέλφους του, ενημερώνοντας ότι παρέμεναν υπό κράτηση.

Και οι δύο εργάζονται για την εκπομπή «Τσεντράλνογιε τελεβιντένιε», ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό πρόγραμμα. Πλέον, δεν απαντούν ούτε στο τηλέφωνο ούτε στα μηνύματα που τους στέλνει το κανάλι.

Σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την ώρα που «βιντεοσκοπούσαν χωρίς άδεια ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

«Έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για γύρισμα, αλλά δεν έλαβαν ούτε άδεια, ούτε διαπίστευση», πρόσθεσε η ίδια πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έγινε γνωστό απόψε ότι παρατάθηκε κατά τρεις ημέρες η κράτηση των δύο δημοσιογράφων και ότι η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τουρκία ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τις τουρκικές αρχές για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»