ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Στον Καναδά η πρώτη παρτίδα από Pfizer και Biontech

Εμβόλιο κορονοϊού: Στον Καναδά η πρώτη παρτίδα από Pfizer και Biontech

Εμβόλιο κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε στον Καναδά μια πρώτη παρτίδα του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού των Pfizer και BioNTech

«Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19 έφθασε στον Καναδά», ανέφερε μέσω twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.

«Αυτό είναι καλό νέο. Αλλά η μάχη εναντίον της COVID-19 δεν τέλειωσε. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, ας διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την επαγρύπνησή μας» έσπευσε να συμπληρώσει ο Καναδός πρωθυπουργός.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε αναγγείλει πως αναμένονταν 30.000 δόσεις του εμβολίου εντός ημερών. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι καναδικοί ρυθμιστικοί φορείς χορήγησαν άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει 249.000 δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Αρκούν για να εμβολιαστούν δημοσία δαπάνη 124.500 άνθρωποι μέσα στη χρονιά.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 5.891 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 81 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 13.431 νεκρούς επί συνόλου 460.743 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία: Άνοιξαν ως... «πιλότος»! Τι ισχύει για Click Away και λιανεμπόριο