ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Έσπασε τον λαιμό της γυναίκας του, έκαψε το πτώμα της και αποφυλακίζεται πρόωρα

Απίστευτο: Έσπασε τον λαιμό της γυναίκας του, έκαψε το πτώμα της και αποφυλακίζεται πρόωρα

Την οργή των συγγενών και φίλων της 26χρονης Γιούλια Λοσάγκινα προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου στη Ρωσία να αποφυλακίσει πρόωρα τον 44χρονο Ντμίτρι Λοσάγκιν ο οποίος της έσπασε τον λαιμό επειδή πίστευε ότι του είχε μεταδώσει τον ιό HIV.

Ο φωτογράφος στο επάγγελμα 44χρονος πριν από πέντε χρόνια είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της 26χρονης μετά από καβγά που είχαν σε πάρτι.

Δικαστήριο, όμως, στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ έκρινε ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί πρόωρα και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονέων του.

Εκπρόσωποι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών υποστηρίζουν ότι ο Λοσάγκιν θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελίας η οποία προσπαθεί να μπλοκάρει την απόφαση προκειμένου ο Λοσάγκιν να εκτίσει στη φυλακή όλη την ποινή του.

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2013 μετά από καβγά του ζευγαριού σε πάρτι, με το δικαστήριο, το 2015, να τον καταδικάζει σε 10 χρόνια φυλακή.

Στο δικαστήριο, μάλιστα, παρουσιάστηκαν στοιχεία ότι η άτυχη Γιούλια «βιάστηκε βίαια» ώρες πριν την δολοφονία της.

Ο δολοφόνος της στη συνέχεια έκαψε το πτώμα της με αποτέλεσμα να χρειαστεί εξέταση DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί η άτυχη 44χρονη.

Η οικογένειά της ετοιμάζεται, επίσης, να εφεσιβάλει την απόφαση με τον δικηγόρο της να δηλώνει ότι «ο Λοσάγκιν ούτε έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ούτε και έχει μετανοήσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Σημαντικό το πότε θα έρθει το εμβόλιο - Ανοσία με εμβολιασμό άνω του 70%